Aftellen tot de EKJ bowlen in Tilburg

woensdag 1 september 2021

Nog een paar dagen en dan komen de eerste van 22 landenteams aan in Tilburg voor de Europese jeugdkampioenschappen 2021 (EYC 2021). De EYC 2021 gaan op 12 september van start. Helaas is hierbij geen publiek aanwezig.

Nog een paar dagen en dan komen de eerste van 22 landenteams aan in Tilburg voor de Europese jeugdkampioenschappen 2021 (EYC 2021). De EYC 2021 gaan op 12 september van start. Helaas is hierbij geen publiek aanwezig.

Geen publiek
Helaas kan er slechts zeer beperkt publiek aanwezig zijn tijdens de EYC 2021 in bowling Dolfijn. Een grote teleurstelling voor de NBF: "Toen wij enkele jaren geleden een bid uitbrachten om de EYC naar Nederland te halen, was één van de doelstellingen om er een feest van te maken voor heel bowlend Nederland. Dat dit door Covid-19 in het water valt is absoluut een grote teleurstelling", aldus NBF-bureaumanager Jan Jaap van der Sar.

Zomaar even een bezoekje brengen aan Dolfijn in Tilburg is dus gedurende de EYC 2021 niet mogelijk. Het beperkte publiek dat is toegestaan, is direct gelinkt aan de deelnemers en bestaat voornamelijk uit directe familie (ouders). Van der Sar: "Met dit beperkte aantal toeschouwers, het organisatieteam en alle spelers & officials zitten we aan de max om de EYC op een verantwoorde manier te organiseren."

EYC op afstand te volgen
De organisatie stelt samen met haar partners alles in het werk om het toch mogelijk te maken de EYC in Tilburg te volgen. Dat begint bij het aanbieden van live streaming via Youtube en live scoring met behulp van de Lanetalk app. Daarnaast zijn de EYC 2021 te volgen op instagram en facebook via @eycbowling. Meer informatie over de EYC 2021 is te vinden op www.eycbowling.eu, waar gedurende de kampioenschappen alle handige links worden verzameld.

Bowlen op het plein
Om toch zichtbaar te zijn in Tilburg, staat de organisatie i.s.m. BV Tilburg, vanaf 2 t/m 8 september op het Pieter Vreedeplein in Tilburg met de mobiele bowlingbaan van BV Zevenaar. Op die manier gaan we de bowlingsport, de verenigingen en Dolfijn onder de aandacht brengen van de inwoners van Tilburg. Klik hier voor meer informatie.

Misschien ook interessant...

Strike @ Home bij Harry Albers

Tijdens de lockdown gingen wij thuis op bezoek bij diverse leden. Om met hen te praten over de bowlingsport en om te kijken of zij het toch nog een beetje in de vingers hadden. Deze aflevering gaat over Harry Albers, een fanatieke bowler uit Oss.

MMEB-league in Flevoland & Noord-Holland breidt uit naar 5 verenigingen en 12 teams.

Waar de Nationale Trio Leagues afgelopen weekend van start gegaan zijn, start voor de bowlers met een verstandelijke beperking in Flevoland & Noord-Holland het nieuwe leagueseizoen zaterdag 5 oktober. Mét een nieuwe vereniging.

Installeer de update van onze NBF-app

De NBF biedt alle aangesloten leden sinds enkele jaren een app die op de smartphone gebruikt kan worden. De app kan o.a. gebruikt worden om je lidmaatschapspas te tonen tijdens wedstrijden. Zorg dus voor de nieuwste versie op jouw smartphone.

Dit seizoen online inschrijven voor de NTL

Sinds kort kun je jouw team online inschrijven voor het nieuwe NTL seizoen. Uiteraard begrijpen we dat je nu nog niet alle informatie compleet hebt. Daarom kun je voor jouw team alvast een plekje reserveren via de voorinschrijving en vervolgens alle benodigde informatie op een later moment aanleveren.