1e editie Junior Dutch Open gespeeld

dinsdag 10 mei 2022

In Leiden is zondag 8 mei de eerste editie van het Junior Dutch Open afgerond. Net als het volledige deelnemersveld kende de diverse klassen ook internationale én Nederlandse winnaars.

Europa's toptalenten in Leiden
Het toernooi dat zaterdag 30 april van start ging in Bowling Menken te Leiden beleefde zondag 8 mei de climax, met de finales in de diverse leeftijdsklassen. In divisie 1 (mixed, U25) ging het Deense toptalent Mathias Ankeldal er met de winst vandoor. Hij bleef in de finale drie Nederlandse internationals voor: Mike Bergmann, Vincent Vluggen en Brent de Ruiter.

In divisie 2 (jongens, U19) was Kenneth Ramos de beste. De regerend Europees jeugd All-Events kampioen is terug uit Amerika en doet gelijk van zich spreken in voorbereiding op de WK U21, volgende maand in Zweden. Hij bleef Zeno Jansen (Dui), Theo Steen (Zwe) en Valentin Caumont (Fra) voor.

Beejée Westerdijk, ook in voorbereiding op de WK U21 voor Team NL Bowling, was de beste in divisie 3 (meisjes, U19). In de finale rekende zij af met Francaise Emma Friant, Nicole Ediker en Izzy Fletcher, beiden uit Engeland.

Wederom een Deense winnaar in divisie 4 (jongens, U16): Magnus Rehnquist was met afstand de beste. Yaari Lapid (Dui) werd tweede, Mikael Aron Vilhelmsson (IJs) werd derde en Floris Dollevoet uit Den Bosch werd vierde.

In divisie 5 (meisjes, U16) streden twee Zweedse meisjes om het goud: Moa Brandin trok aan het langste eind, voor Elissa Mehmet. Hannah Masterson (Ier) werd derde, onze landgenote Veerle Tribulet werd vierde.

Bij de jongste jeugd in divisie 6 (mixed, U21) deed de Nederlandse jeugd het goed. Lucas Dollevoet won het toernooi, voor Radin Alizade. Colym Staines uit Ierland werd derde, voor Eric de Mes. 

Daarmee kent de eerste editie van het Junior Dutch Open een prachtige lijst met kampioenen. Voor alle uitslagen en meer ga je naar juniordutchopen.com.

Onze felicitaties voor alle winnaars! 

Misschien ook interessant...

Video: Clinic voor jeugd in het kader van NK in Eindhoven

Van 15 mei t/m 3 juli organiseren we de NK 2022 in Eindhoven. Dat evenement grijpen we aan om de bowlingsport én de Eindhovense Bowling Verening (EBV) onder de aandacht te brengen van de Eindhovenaren. Dinsdag 31 mei organiseerden we daarom een clinic.

Vincent Vluggen wint YET Zwitserland

Vincent Vluggen heeft in Zurich, Zwitserland, de laatste stop van de Youth Euro Trophy (YET) gewonnen. Met o.a. een perfect game in de voorronde trok hij de zege naar zich toe.

Westerdijk en Kriele winnen YET Finals in hun leeftijdsklasse

Vrijdag 27 mei werd het seizoen van de Youth Euro Trophy (YET), de Europese tour voor jeugd en jong senioren, afgesloten met de seizoensfinales in Wommelgem, België. Landgenotes Beejée Westerdijk en Beaudine Kriele pakten de eindzege in hun leeftijdscategorie.

Road to Vienna start in Leiden

Zaterdag start de ‘Road to Vienna 2023’, het programma dat in het teken staat van deelname aan de Europese jeugdkampioenen van 2023 en van start gaat met bekende en nieuwe gezichten.