1e editie Junior Dutch Open gespeeld

dinsdag 10 mei 2022

In Leiden is zondag 8 mei de eerste editie van het Junior Dutch Open afgerond. Net als het volledige deelnemersveld kende de diverse klassen ook internationale én Nederlandse winnaars.

Europa's toptalenten in Leiden
Het toernooi dat zaterdag 30 april van start ging in Bowling Menken te Leiden beleefde zondag 8 mei de climax, met de finales in de diverse leeftijdsklassen. In divisie 1 (mixed, U25) ging het Deense toptalent Mathias Ankeldal er met de winst vandoor. Hij bleef in de finale drie Nederlandse internationals voor: Mike Bergmann, Vincent Vluggen en Brent de Ruiter.

In divisie 2 (jongens, U19) was Kenneth Ramos de beste. De regerend Europees jeugd All-Events kampioen is terug uit Amerika en doet gelijk van zich spreken in voorbereiding op de WK U21, volgende maand in Zweden. Hij bleef Zeno Jansen (Dui), Theo Steen (Zwe) en Valentin Caumont (Fra) voor.

Beejée Westerdijk, ook in voorbereiding op de WK U21 voor Team NL Bowling, was de beste in divisie 3 (meisjes, U19). In de finale rekende zij af met Francaise Emma Friant, Nicole Ediker en Izzy Fletcher, beiden uit Engeland.

Wederom een Deense winnaar in divisie 4 (jongens, U16): Magnus Rehnquist was met afstand de beste. Yaari Lapid (Dui) werd tweede, Mikael Aron Vilhelmsson (IJs) werd derde en Floris Dollevoet uit Den Bosch werd vierde.

In divisie 5 (meisjes, U16) streden twee Zweedse meisjes om het goud: Moa Brandin trok aan het langste eind, voor Elissa Mehmet. Hannah Masterson (Ier) werd derde, onze landgenote Veerle Tribulet werd vierde.

Bij de jongste jeugd in divisie 6 (mixed, U21) deed de Nederlandse jeugd het goed. Lucas Dollevoet won het toernooi, voor Radin Alizade. Colym Staines uit Ierland werd derde, voor Eric de Mes. 

Daarmee kent de eerste editie van het Junior Dutch Open een prachtige lijst met kampioenen. Voor alle uitslagen en meer ga je naar juniordutchopen.com.

Onze felicitaties voor alle winnaars! 

Misschien ook interessant...