17 oktober: Online verenigingsoverleg over werving vrijwilligers

woensdag 5 oktober 2022

Ook in dit seizoen organiseren we iedere 6 weken een online verenigingsoverleg. Maandag 17 oktober staat de volgende op het programma, waarbij we ingaan op het werven van vrijwilligers voor de vereniging, bestuursleden in het bijzonder. 

Online verenigingsoverleg
Een initiatief dat is ontstaan tijdens de lockdowns: online verenigingsoverleg. Het was dé manier voor het bestuur en bureau van de NBF om besturen van aangesloten verenigingen te informeren over de actualiteit in tijdens van corona. Nu zien we het online verenigingsoverleg als een mooie kans om regelmatig in gesprek te gaan met verenigingen, maar verenigingen ook de kans te bieden elkaar te inspireren en van elkaar te leren.

Om die reden gaan we ook in het huidige seizoen door met online verenigingsoverleggen, waarbij we hopen dat corona niet (te) vaak op de agenda hoeft te staan, er zijn namelijk veel leukere onderwerpen om over in gesprek te gaan met elkaar.

Werving van vrijwilligers
Maandag 17 oktober gaan we vanaf 19.30 uur graag met je in gesprek over de werving van vrijwilligers en dan met name van bestuursleden. In de verenigingsmonitor kwam naar voren dat diverse verenigingen die als een grote uitdaging zien en de huidige maatschappelijke ontwikkelingen helpen daar momenteel niet bij. Toch is het ook in deze tijd mogelijk om leden van je vereniging te betrekken bij de organisatie ervan. Daarover gaan we graag met je in gesprek.

Het overleg is bedoeld voor bestuursleden van de aangesloten verenigingen, maar mocht jij niet in het bestuur zitting nemen, maar wel betrokken zijn bij de werving van vrijwilligers, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom om online aan te sluiten.

Om deel te nemen aan het overleg vragen we je aan te melden via dit formulier. Alle verenigingsbesturen ontvangen ook een uitnodiging per e-mail van ons.

Naast het bespreken van de werving van vrijwilligers is er altijd gelegenheid om de actualiteit te bespreken en vragen te stellen over andere zaken. We hopen dan ook veel bestuursleden te mogen begroeten bij het volgende online verenigingsoverleg.

Ohja, zet ook vast de datum voor het daaropvolgende overleg in je agenda: dinsdag 29 november 2022.
 


 

Misschien ook interessant...