12 leden opgeleid tot Basisbegeleider

woensdag 9 november 2022

Zaterdag 29 oktober is in Veenendaal de nieuwe trainersopleiding van start gegaan. Onderdeel van deze opleiding is de eendaagse cursus tot Basisbegeleider. Deze cursus vormt de start voor leden die onze level 1 opleiding willen volgen, maar het is ook mogelijk om alleen de eendaagse cursus te volgen.

In totaal hebben de afgelopen twee weken 12 leden deze cursus gevolgd. Zij hebben daarbij de beginselen ontvangen van het trainersschap, waarbij vooral veel aandacht is voor de trainingen zoals die in onze opleidingen aan bod komen. De nieuwe Basisbegeleiders zijn daarmee vooral goed in staat om gediplomeerde trainers binnen de vereniging te ondersteunen, omdat ze kennis hebben gemaakt met de inhoud van de trainingen. 

Later deze maand staat de volgende dag voor de Level 1 opleiding op het programma. Dit opleiding bestaat uit meerdere dagen, waarna deelnemers voldoende bagage hebben ontvangen om zelfstandig met één of meer beginnende bowlers aan de slag te gaan! We maken bij onze trainersopleidingen gebruik van het EBF-opleidingsprogramma. Zo zijn we altijd aangesloten bij de laatste trends & ontwikkelingen in de sport. Na afloop van de opleiding ontvangen de nieuwe trainers dan ook een certificaat dat zowel door de NBF als de EBF erkent wordt.

Het is goed te zien dat we na de diverse lockdowns de opleiding weer zonder restricties kunnen organiseren en dat veel leden zich hebben aangemeld. Opgeleide bowlingtrainers zijn ambassadeurs voor onze sport, omdat zij zorgen voor ontwikkeling en uitdaging bij de bowlers, die daardoor langer plezier aan de sport blijven beleven.

Wil jij de toekomst ook een opleiding volgen tot trainer? Maak dan jouw interesse bij ons kenbaar via opleidingen@nbfbowlen.nl
 

  
V.l.n.r.: Robin van Dokkum, Rob van der Wiel, Kevin Dinkelberg, Marvin ter Horst, Kelsy Kuijpers, Dimitri van Woerden, Jean luc Marijt, Charlie Dumais, Cynthia Meegdes, Ylja Meegdes, Rik Leenheers & Jolanda Korthout (klik voor vergroting)

Misschien ook interessant...

Opleidingsaanbod 2022-2023 online

In seizoen 2022-2023 organiseren we weer diverse opleidingen voor onze leden. Zo kun je komend seizoen een opleiding volgen tot trainer of wedstrijdleider. 

9 cursisten ronden trainersopleiding af

Zaterdag 19 februari is onze Level I opleiding afgerond. In Olround Bowling Veenendaal ontvingen alle 9 cursisten de opleiding succesvol afgerond en hun bewijs van deelname ontvangen. 

Cursisten ronden trainersopleiding Level I af

Zaterdag 4 februari vond de laatste cursusdag plaats van onze trainersopleiding op Level I. Bij Olround Bowling Veenendaal, waar we alle cursusdagen heel prettig verbleven, ronden de zeven cursisten de opleiding af. Zij kunnen nu de baan op om alle theorie in de praktijk te brengen binnen hun verenigingen.

NBF pakt draad weer op met talentontwikkeling

Na twee jaar van lockdowns, wil de NBF in april de draad weer op pakken wat betreft talentontwikkeling. De organisatie daarvan wordt anders ingezet dan voor de coronacrisis. Heb jij het talent en de ambitie om hierin mee te gaan? Meld je dan aan!