Van Beers, Grove en De Gelder voegen zich bij Team NL Bowling heren

maandag 2 december 2019

In voorbereiding op de EK heren 2020 zijn in november selectiewedstrijden georganiseerd om drie openstaande plekken in de voorselectie te bepalen. Na vier series van zes games hebben Bart van Beers, Jeroen Grove en Nick de Gelder deze plekken in de voorselectie verdiend.

In voorbereiding op de EK heren 2020 zijn in november selectiewedstrijden georganiseerd om drie openstaande plekken in de voorselectie te bepalen. Na vier series van zes games hebben Bart van Beers, Jeroen Grove en Nick de Gelder deze plekken in de voorselectie verdiend.

Road to Helsinki
In augustus 2020 neemt Team NL Bowling heren in Helsinki deel aan de Europese kampioenschappen. Sportief succes is het doel en daarmee plaatsing voor de WK 2021 en als het kan de World Games 2021. Bondscoaches Ron van den Bogaard en Menno van den Heuvel vonden dat de selectie aan een frisse wind toe was. De zes heren van de EK-selectie van afgelopen zomer bleven onderdeel van de groep, waaraan Michell Stinissen, Mike Bergmann en Brent de Ruiter werden toegevoegd op basis van prestaties de afgelopen periode.

Maar daarmee was de selectie nog niet compleet: Er was ruimte voor nog drie spelers. Om die plekken werd gestreden door een groep van negen heren die op de uitnodiging van de NBF waren ingegaan. Er waren meer spelers uitgenodigd, maar deelname aan het programma bleek niet voor iedereen mogelijk of gewenst.

Verdeeld over twee dagen, 2 november in Bowl & Fun Emmen en 30 november in Lucky's Bowling Warmond, werden in totaal vier series van zes games gegooid. Per serie konden de spelers punten behalen. De 19-jarige Bart van Beers won drie van de vier series en speelde zich zo overtuigend de selectie in. Ook Jeroen Grove (27 jaar) overtuigde met louter top 4 plekken tijdens. Met nog één serie te gaan was het spannend wie de top 3 zou complementeren. Naast Nick de Gelder waren Marco de Bruijn en Elco Gorter nog in de race. Wie van hen het hoogst zou eindigen in de vierde en laatste serie zou zeer waarschijnlijk derde worden. En dat bleek. De 19-jarige De Gelder piekte net op het juiste moment en wist de twee concurrenten voor te blijven.

Klik hier voor de eindstand van de pre-trials.

Vervolg
Tijdens deze vier series, kwamen ook de negen spelers in actie die al zeker waren van een plek in de selectie. Gedurende de voorbereiding, die zaterdag 14 december wordt hervat, worden nog meer onderlinge wedstrijden gespeeld. De 3 spelers die aan het eind van mei 2020 bovenaan staan verzekeren zich van een plek in de definitieve EK-selectie. De overige drie plekken worden door de coaches ingevuld. Na het verwerken van de scores van Van Beers, Grove en De Gelder is er een tussenstand opgemaakt.

Klik hier voor die tussenstand.

Er worden nog vier onderlinge wedstrijden georganiseerd gedurende de voorbereiding en spelers kunnen extra punten behalen door te presteren tijdens EBT-toernooien, Lucky Seven en het Jeroen Bosch Toernooi.

Misschien ook interessant...