Selectie voor de EYC 2020 in Tilburg bekend gemaakt

woensdag 4 december 2019

In april 2020 organiseert de NBF de European Youth Championships 2020 in Tilburg. Vandaag is bekend geworden welke 8 spelers Team NL Bowling tijdens dit evenement gaan vertegenwoordigen.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekstIn april 2020 organiseert de NBF de European Youth Championships 2020 in Tilburg. Vandaag is bekend geworden welke 8 spelers Team NL Bowling tijdens dit evenement gaan vertegenwoordigen.

EYC-selectie
De selectie bestaat uit vier jongens en vier meisjes, die allen meedoen in de Singles, Doubles en Team (4) Events. Bondscoaches Peter van Zijp, Jord van Weeren en Marieke de Jong hebben de volgende spelers geselecteerd:

Meisjes: Jongens:
Beaudine Kriele Kenneth Ramos
Beejée Westerdijk Milan Scheffer
Lizzy Flapper Vince van der Loo
Zoë de Haan Vincent Vluggen

De selectie van dit jaar kent daarmee vier spelers die voor het eerst voor Team NL Bowling op een eindtoernooi uitkomen: De Haan, Scheffer, Van der Loo en Vluggen. De andere vier hebben al één of meerdere keren deelgenomen aan de EYC. Zo won Kriele vorig jaar o.a. de bronzen medaille in het Masters Event.

Vervolg van de 'Road to Tilburg 2020'
De keuze voor deze 8 spelers heeft tot gevolg dat er bij Team NL Bowling U18 voor het vervolg van het programma afscheid wordt genomen van Lotte Commandeur, Rosan Hamminga, Senna van Litsenburg, Veerle Tribulet, Delano Beekman, Jurgen van der Vecht, Nick Schokker, Niels Meilink, Romano Beekman en Tijs van Kalkeren.

De voorbereiding op de EK jeugd wordt in januari hervat met een teamweekend. Verder staan nog diverse trainingen op het programma, voordat het team zich op 3 april meldt in Tilburg.

Misschien ook interessant...

Van Beers, Grove en De Gelder voegen zich bij Team NL Bowling heren

In voorbereiding op de EK heren 2020 zijn in november selectiewedstrijden georganiseerd om drie openstaande plekken in de voorselectie te bepalen. Na vier series van zes games hebben Bart van Beers, Jeroen Grove en Nick de Gelder deze plekken in de voorselectie verdiend.

Denise Blankenzee wint brons op de ECC 2019

Tijdens de European Championships of Champions (ECC) in Ankara heeft Denise Blankenzee de bronzen medaille gewonnen! De 19-jarige international uit Julianadorp kende een superweek die werd beloond met een mooie medaille.

U18 speler Milan Scheffer ontvangt Leidse Sportprijs

Ieder jaar worden in Leiden de sportprijzen uitgereikt aan inwoners die bijzondere prestaties hebben geleverd. Het NK-goud voor Milan Scheffer tijdens de kampioenschappen in september 2020 zijn in zijn woonplaats niet onopgemerkt gebleven.

Paling en Stinissen klaar voor deelname aan QubicaAMF World Cup 2020

Vrijdag 15 november stappen Lindsey Paling, Michell Stinissen, coach Ron van den Bogaard en de ouders van Lindsey in het vliegtuig voor een vlucht naar Palembang, Indonesië. Daar wordt zondag 17 november de 55e editie van de QubicaAMF World Cup geopend, die maandag 18 november van start gaat.