Scheffer derde tijdens YET-stop Ierland

maandag 4 november 2019

Tijdens het Junior Irish Open 2019, stop 3 van de Youth Euro Trophy, is jeugdinternational Milan Scheffer derde geworden bij de U16. Nog vier Nederlanders kwamen in Dublin in actie.

Tijdens het Junior Irish Open 2019, stop 3 van de Youth Euro Trophy, is jeugdinternational Milan Scheffer derde geworden bij de U16. Nog vier Nederlanders kwamen in Dublin in actie.

Brons voor Scheffer
Greep hij een week eerder in België nog net naast de medailles, dit keer kwam de 15-jarige Scheffer wel tot de laatste ronde waarin de medailles verdeeld werden. Daarvoor moest hij eerst de voorrondes doorkomen waarin alle deelnemers zes games gooiden. Dat ging hem goed af, want met 1351/6 plaatste hij zich als tweede voor de 2e ronde in een deelnemersveld van 24 jongens.

In de 2e ronden stonden nog eens drie games op het programma, waarbij de top 4 zich voor de Round Robin finale zou plaatsen. Hierin gooide Scheffer 539/3, waardoor hij één plekje zakte, maar nog steeds voldoende had gescoord voor een plek bij de laatste 4.

Scheffer won in de finaleronde twee van zijn drie wedstrijden, maar kon geen plek meer stijgen. Robin Llhammar uit Zweden won het goud, Sean Staines uit Ierland het zilver en brons was er dus voor Scheffer!

Meer top 10 plekken
In de U19 kwam Kim ter Bruggen in actie. Zij plaatste zich met 1021/6 als 10e voor de 2e ronde en dat was na nog drie games ook haar eindranking: de 10e plek. Bij de jongens kwam Vincent Vluggen bij de U19 in actie. Ook hij plaatste zich als 10e voor de 2e ronde, met 1198/6, en ook hij stond na nog eens drie games nog steeds op de 10e plek!

In de mixed categorie U24 kwam Jochem van Sabben in actie. Ook hij bereikte de 2e ronde, waarin de oud-winnaar van het toernooi nog wist te klimmen van plek 12 naar plek 9, wat zijn eindklassering was.

Klik hier voor een overzicht van alle uitslagen.

De Youth Euro Trophy wordt vervolgd in Frankrijk, waar 22, 23 en 24 november het 22e Jeff de Bruges toernooi wordt gespeeld. Klik hier voor meer informatie over de YET 2019-2020.

Foto: Milan Scheffer, derde van rechts, met de top 6 in zijn klasse.

Misschien ook interessant...