Ook World Bowling stelt diverse evenementen uit

dinsdag 21 april 2020

In navolging van de Europese kampioenschappen in 2020, zijn nu ook diverse grote internationale evenementen uitgesteld. Het biedt Team NL Bowling de kans zich na de EK's goed voor te kunnen bereiden op nieuwe evenementen.

In navolging van de Europese kampioenschappen in 2020, zijn nu ook diverse grote internationale evenementen uitgesteld. Het biedt Team NL Bowling de kans zich na de EK's goed voor te kunnen bereiden op nieuwe evenementen.

Een opsomming:

WK Jeugd 2020 (U21)
De WK Jeugd voor speler t/m 21 jaar stond dit jaar gepland in september, in Peru. Voor dit evenement is nog geen alternatieve datum gekozen, er wordt namelijk onderzocht of het evenement gecombineerd georganiseerd kan worden met de WK Junioren (U18). Dit evenement staat gepland in juni 2021, in Helsingborg, Zweden.

QubicaAMF World Cup 2020
Dit evenement is verplaatst van november 2020 naar maart 2021. Het toernooi wordt nog steeds in Koeweit georganiseerd. Eerder communiceerden wij in november namens Nederland geen spelers uit te zenden. We onderzoeken of dit uitstel van vijf maanden toch mogelijkheden biedt om uitzending mogelijk te maken.

Combineerde WK 2021
De stip op de horizon waar de dames en heren van Team NL Bowling naar toe werken: De WK 2021 in Koeweit. Deze kampioenschappen zijn verplaatst van oktober 2021 naar 2022. Wanneer de teams van Team NL Bowling zich in januari 2021 voor deze WK plaatsen, is er ruim voldoende tijd om goed voorbereid aan de start van de WK te verschijnen.

World Games 2021
In navolging van de Olympische Spelen 2020 zijn ook de World Games 2021 met een jaar uitgesteld. De World Games worden in de zomer van 2022 georganiseerd in de Amerikaanse stad Birmingham.

WK Senioren 50+
De WK voor 50-plussers wordt georganiseerd in november 2021. Las Vegas is niet langer de beoogde locatie. De locatie wordt waarschijnlijk in juni van dit jaar bekend gemaakt.

Misschien ook interessant...

Denise Blankenzee wint brons op de ECC 2019

Tijdens de European Championships of Champions (ECC) in Ankara heeft Denise Blankenzee de bronzen medaille gewonnen! De 19-jarige international uit Julianadorp kende een superweek die werd beloond met een mooie medaille.

Eindelijk weer een vol weekend voor Team NL Bowling

Dit weekend komen zowel de selecties van Team NL Bowling U18, dames én heren bij elkaar. En dat is lang geleden. Alle drie de selecties zijn in voorbereiding op de Europese kampioenschappen.

Vanaf zaterdag 6 november: de IBF Super World Championships 2021

Van 6 t/m 15 november worden in Dubai de IBF Super World Championships 2021 gespeeld. Deze WK staan bol van nieuwe formats en zijn tevens bedoeld als testcase voor de toekomst. Een week later worden de WK 50+ georganiseerd in Dubai.

International February: it's on!

Nee, we gaan in februari niet alles in het Engels doen. Maar we kijken wel uit naar twee prachtige internationale toernooien deze maand: Het 20e Brunswick Open Internationaal YET Toernooi in Nieuwegein en het Hammer Bronzen Schietpoel Toernooi in Tilburg.