Na EYC 2020 nu ook de EWC 2020 en EMC 2020 verplaatst

woensdag 1 april 2020

Vorige week werd al bekend dat de EK jeugd 2020 verplaatst zijn, deze week ontvingen wij het bericht van de ETBF dat ook de EK dames 2020 en de EK heren 2020 verplaatst zijn, naar januari 2021.

Vorige week werd al bekend dat de EK jeugd 2020 verplaatst zijn, deze week ontvingen wij het bericht van de ETBF dat ook de EK dames 2020 en de EK heren 2020 verplaatst zijn, naar januari 2021.

EK dames
Met verplaatsing van de EWC 2020 in Aalborg werd al sterk rekening mee gehouden, die EK stonden gepland in juni. Het bericht kwam toch nog als een flinke domper voor het team van bondscoaches Alex de Vries en Mariska van den Bos. Het team is al sinds januari 2019 in voorbereiding op het evenement en onlangs is daarvoor ook de definitieve selectie bepaald. Nu het nog ruim een half jaar duurt voordat er gespeeld kan worden, komt dat natuurlijk als een teleurstelling!

"Natuurlijk begrijpen dat dames dat sport in deze tijden bijzaak is, maar ik begrijp de teleurstelling wel als iets wegvalt waar je lang naar toe werkt én naar uitkijkt! We gaan de komende periode gebruiken om opnieuw invulling te geven aan het programma, zodat we zodra het weer mag de baan op kunnen om de draad weer op te pakken," aldus Team NL Bowling coördinator Jan Jaap van der Sar.

De EWC 2020 staan nu gepland van 27 januari t/m 6 februari 2021, in Aalborg, Denemarken. Klik hier voor meer informatie over de Nederlandse damesselectie en het evenement.

EK heren
De EMC 2020 in Helsinki stonden later gepland, in augustus van dit jaar, maar toch is al een keuze gemaakt om het evenement te verplaatsen. Een keuze waarvoor begrip is bij spelers en coaches. Het herenteam bestaat momenteel nog uit 12 heren, die volop in het kwalificatietraject zaten om zich in de definitieve selectie van bondscoaches Ron van den Bogaard en Menno van den Heuvel te spelen. Dat traject moet nu verplaatst worden naar het najaar, waarin nog steeds voldoende tijd beschikbaar is om goed beslagen ten ijs te komen in Helsinki.

De EMC 2020 staan nu gepland van 12 t/m 23 januari 2021, in Helsinki, Finland. Klik hier voor meer informatie over de Nederlandse herenselectie en het evenement.

Voor meer nieuws en informatie over onze nationale teams, volg Team NL Bowling op Instagram en Facebook via @teamnlbowling.

Misschien ook interessant...