International February: it's on!

zaterdag 1 februari 2020

Nee, we gaan in februari niet alles in het Engels doen. Maar we kijken wel uit naar twee prachtige internationale toernooien deze maand: Het 20e Brunswick Open Internationaal YET Toernooi in Nieuwegein en het Hammer Bronzen Schietpoel Toernooi in Tilburg.

Nee, we gaan in februari niet alles in het Engels doen. Maar we kijken wel uit naar twee prachtige internationale toernooien deze maand: Het 20e Brunswick Open Internationaal YET Toernooi in Nieuwegein en het Hammer Bronzen Schietpoel Toernooi in Tilburg.

Youth Euro Trophy
Het 20e Brunswick Open Internationaal YET toernooi in stop vijf van de Europese jeugdtour en wordt gespeeld van zondag 2 februari t/m zondag 16 februari. De eerste dagen komen vooral Nederlandse en Belgische deelnemers in actie, naar mate het toernooi vordert wordt het karakter van het deelnemersveld dat de banen van Bowling Nieuwegein betreedt steeds internationaler. Jeugdige talenten uit maar liefst 13 landen komen naar Nederland om in diverse categoriën te strijden om het goud.

De Nederlandse jeugd en jong senioren hebben een mooie staat van dienst in de YET-tour en willen zich vanzelfsprekend ook 'in eigen huis' van hun beste kant laten zien. De komende weken krijgen zij eerst 6 games de kans om zich te plaatsen voor de finaledag op 16 februari. Ga naar yet-netherlands.com voor het volledige programma, een overzicht van alle deelnemers en meer.

European Bowling Tour
Op de finaledag in Nieuwegein start in Tilburg de 4e stop in de Europese Bowling Tour (EBT): het Hammer Bronzen Schietspoel Toernooi 2020. Organisator Luc Jansen kan dit jaar weer rekenen op een prachtig deelnemersveld, met vele internationale toppers die het tegen elkaar gaan opnemen op de banen van Dolfijn - The Plays To Be. Grote vraag is natuurlijk weer: Lukt het dit jaar een Nederlander om zijn of haar naam aan de bronzen schietspoel toe te voegen? Sinds 2003 kent het toernooi enkel internationale winnaars.

Vanaf 16 februari worden er dagelijks voorrondes gespeeld met als doel een plek te bemachtigen in de finales die op zondag 23 februari worden gespeeld. Voor een overzicht van alle deelnemers en meer informatie over de opzet van het toernooi, ga naar schietspoel.nl

Foto: Welke naam voegt zich bij de winnaars van het Hammer Bronzen Schietspoel Toernooi (© Schietspoel.nl)

Misschien ook interessant...

U18 speler Milan Scheffer ontvangt Leidse Sportprijs

Ieder jaar worden in Leiden de sportprijzen uitgereikt aan inwoners die bijzondere prestaties hebben geleverd. Het NK-goud voor Milan Scheffer tijdens de kampioenschappen in september 2020 zijn in zijn woonplaats niet onopgemerkt gebleven.

Team NL Bowling dames kwalificeren zich voor World Games 2022

De dames van Team NL Bowling hebben zich geplaatst voor de World Games 2022! Dit geweldige multisportevenement wordt deze zomer gehouden in Birmingham, Amerika.

Van Beers, Grove en De Gelder voegen zich bij Team NL Bowling heren

In voorbereiding op de EK heren 2020 zijn in november selectiewedstrijden georganiseerd om drie openstaande plekken in de voorselectie te bepalen. Na vier series van zes games hebben Bart van Beers, Jeroen Grove en Nick de Gelder deze plekken in de voorselectie verdiend.

De regionale jeugdselectie: misschien wel iets voor jou!

Ook dit seizoen zijn verspreid over het land regionale jeugdselecties actief. Onder leiding van een groep gediplomeerde trainers komen per regio alle talenten bij elkaar voor extra trainingen. Er is nog plek voor nieuwe spelers. Iets voor jou?