Update coronavirus: Versoepelingen aangekondigd per 18 februari en 25 februari 2022

woensdag 16 februari 2022

Tijdens de persconferentie van dinsdag 15 februari zijn nieuwe versoepelingen aangekondigd die stapsgewijs per 18 februari en 25 februari ingaan. Vanaf 25 februari zijn er geen beperkingen meer om te gaan bowlen.

"We moeten weer kunnen genieten van sport", zei minister Ernst Kuipers van VWS dinsdag tijdens de persconferentie over verdere versoepelingen van de coronamaatregelen in ons land. Hij kondigde aan dat hier stapsgewijs verdere ruimte voor komt. Tot 18 februari gelden voor de sport de huidige maatregelen en vanaf 18 en 25 februari komt er meer ruimte voor publiek en horeca op sportaccommodaties.

Per vrijdag aanstaande kan de horeca op sportaccommodaties open tot 01.00 uur en blijft het coronatoegangsbewijs (CTB) gelden waar het nu ook getoond moet worden. Binnen is een bezoekersnorm, placering, het dragen van mondkapjes en de 1,5 meter afstandsregel niet meer verplicht. Op plekken met meer dan 500 mensen binnen is een vaste zitplaats en het dragen van een mondkapje bij verplaatsing wel verplicht.

Op 25 februari gelden overal de normale openingstijden en vervalt ook de CTB-plicht op plaatsen waar minder dan 500 mensen bijeen zijn. Op plekken binnen waar meer dan 500 mensen bij elkaar komen en hier geen vaste zitplaats hebben, moet iedereen een negatieve testuitslag laten zien.

Kijk voor een overzicht van alle maatregelen voor de sport op de website van de Rijksoverheid.
(bron: NOC*NSF.nl)


Terug naar normaal
"We hopen dat dit de laatste corona update is die we moeten delen met onze leden. We zijn ontzettend blij dat er per 25 februari geen beperkingen meer van kracht zijn die invloed hebben op de sportbeoefening en kijken dan ook uit naar de maanden van dit seizoen dit ons nog resten, met de ontknoping van alle leagues, prachtige toernooien voor alle leeftijden en in de zomermaanden de Nederlandse kampioenschappen. Tegelijkertijd realiseren we ons dat het voor veel mensen, met name in de kwetsbare doelgroepen, ook na 25 februari een spannende tijd blijft. We hopen dat ook voor hen stap voor stap het vertrouwen ontstaat om terug te keren naar de centra en de bal weer op te pakken en dat zij daarvoor ook de ruimte voelen", aldus Jan Jaap van der Sar van de NBF. 

Misschien ook interessant...