Update coronavirus: Positieve versoepelingen aangekondigd

maandag 31 mei 2021

Tijdens een nieuwe persconferentie in het kader van het coronavirus zijn vrijdag 28 mei nieuwe versoepelingen aangekondigd die goed uitpakken voor de bowlingsport. Als de ontwikkelingen gunstig blijven, is per 5 juni het spelen van onderlinge wedstrijden weer toegestaan.

Tijdens een nieuwe persconferentie in het kader van het coronavirus zijn vrijdag 28 mei nieuwe versoepelingen aangekondigd die goed uitpakken voor de bowlingsport. Als de ontwikkelingen gunstig blijven, is per 5 juni het spelen van onderlinge wedstrijden weer toegestaan.

Op naar stap 3
De stappen in het Openingsplan van de Rijksoverheid volgen elkaar nu snel op, de volgende stap moet op zaterdag 5 juni al gezet worden. En dat betekent goed nieuws voor de bowlingsport. Niet alleen kunnen dan alle bowlingcentra in Nederland open, iets wat nu nog niet overal het geval is, er zijn ook minder beperkingen met betrekking tot het aantal mensen dat tegelijkertijd wedstrijden onderlinge mogen spelen.

De versoepelingen op een rij: (bron: www.nocnsf.nl)

  • Per 5 juni mogen volwassenen binnen en buiten weer sporten in groepen van maximaal vijftig personen en zonder de verplichte 1,5 meter afstand bij sporten waarbij dat voor de beoefening van de sport niet haalbaar is.
  • Ook zijn wedstrijden weer toegestaan, binnen en buiten. De jeugd tot en met 17 jaar mag per 5 juni weer in competitieverband uitkomen, vanaf 18 jaar mogen er alleen onderlinge wedstrijden tussen sporters van de eigen club worden gespeeld. In beide gevallen is nog geen publiek toegestaan.
  • Binnen moet iedereen een mondkapje dragen, tijdens het sporten mag deze af. Na het sporten gelden wel de basisregels, waaronder anderhalve meter afstand houden en drukte vermijden.
“We gaan van ‘gesloten tenzij' naar ‘open tenzij, dat is goed nieuws”, reageert Gerard Dielessen, algemeen directeur van NOC*NSF. “Uiteraard zijn we heel blij dat de harde lockdown volgende week zaterdag wordt opgeheven. Dat betekent dat iedereen weer volop kan sporten. Binnen en buiten. Ook in grotere groepen zonder dat zij zich hoeven te houden aan de anderhalve meter maatregel.

Nog even geduld!
Voor de verenigingen waarvan de centra momenteel nog gesloten zijn, betekent dit dat zij nog even geduld moeten hebben tot a.s. zaterdag. Dat geldt overigens ook voor verenigingen die al van plan zijn om leagues te organiseren / hervatten. Tot 5 juni is het nog niet toegestaan om wedstrijden te spelen, in welke vorm dan ook. Vanaf 5 juni geldt dat wedstrijden wel zijn toegestaan, maar enkel voor en tussen leden van de eigen vereniging.

Kijk voor meer informatie op onze coronapagina. Voor vragen en/of opmerkingen over bovenstaande of andere zaken mail je naar info@nbfbowlen.nl.

Misschien ook interessant...

Update coronavirus: Landelijk nog geen groen licht voor opening bowlingcentra

Na de persconferentie van Premier Rutte 19 mei jl. met betrekking tot het coronavirus is het debat begonnen in de Tweede Kamer. Daarin kwam helaas geen duidelijkheid over de opening van bowlingcentra

Update coronavirus: Vanaf 19 mei mogelijk weer binnensport toegestaan

Dinsdag 11 mei heeft het kabinet aangekondigd dat stap 2 van het openingsplan per woensdag 19 mei ingaat, mits de cijfers rond het coronavirus zich in de goede richting blijven ontwikkelen. Dat betekent dat na lange tijd de binnensportlocaties weer open mogen, met maximaal dertig personen per ruimte.

BV Den Bosch start met buiten trainingen

Kijken wat er wél kan, dat is wat ze bij bowlingvereniging Den Bosch doen. En dat resulteerde onlangs in de eerste buitentraining voor de jeugd. Zaterdag 10 april staat de tweede buitentraining op het programma.

Afmeldtermijn leden verlengd

Het NBF bestuur heeft vorige week besloten de termijn voor het afmelden van leden opnieuw te verlengen tot 1 oktober. De NBF stelt hiermee verenigingen en leden in staat om ook september nog te gebruiken om de bowlingactiviteiten weer op te pakken na een periode van lockdown.