Update coronavirus: Maatregelen verlengd, bowlen toegestaan tot 17.00 uur

woensdag 15 december 2021

Dinsdag 14 december werd bekend dat de maatregelen die van kracht zijn tot en met 18 december, verlengd worden tot en met vrijdag 14 januari. Dit met als doel om het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen.

Dinsdag 14 december werd bekend dat de maatregelen die van kracht zijn tot en met 18 december, verlengd worden tot en met vrijdag 14 januari. Dit met als doel om het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen.

Dit betekent dat bowlen tot en met 14 januari enkel is toegestaan tot 17.00 uur. Ook de overige maatregelen van de afgelopen periode blijven van kracht: In alle horeca moet een CTB getoond worden, bij trainingen en wedstrijden zijn geen toeschouwers toegestaan.

De lobby vanuit de sport ten spijt zijn er dus geen versoepelingen gekomen om bowlen na 17.00 uur toch mogelijk te maken. Dit vraagt dus creativiteit van ons allen om toch in het ritme te blijven. Diverse verenigingen organiseren daarom in het weekend activiteiten, mogelijk dat de komende feestdagenperiode kansen biedt om ook doordeweeks gezamenlijke activiteiten te organiseren, zoals gezamenlijke toernooitjes of trainingen.

Misschien ook interessant...

Nieuwe online meeting met voorzitters dinsdag 14 juli

Dinsdag 14 juli organiseren we online een nieuwe meeting voor alle voorzitters van aangesloten verenigingen. Tijdens de meeting geven we een update over de stand van zaken rondom het coronavirus en kijken we vooruit op he het nieuwe seizoen.

Gaaf initiatief: de Eindhovense BV maakt jeugdleague online af

Om de jeugd van de vereniging ook in deze bizarre tijden betrokken te houden, organiseert de Eindhovense BV een online league, waarmee het seizoen afgemaakt wordt. "Omdat het er naar uitziet dat er langere tijd niet gebowld kan worden, willen we onze jeugd spelers toch betrokken houden bij de vereniging, het onderling contact tussen de leden te houden en om ze in deze tijd iets leuks te bieden."

Hoe geven jullie invulling aan deze corona-stop?

Op de meeste plaatsen kan nog beperkt gebowld worden, maar over het algemeen liggen onze reguliere verenigingsactiviteiten stil. Hoe geeft jouw vereniging invulling aan deze verplichte stop?

Update coronavirus: Positieve versoepelingen aangekondigd

Tijdens een nieuwe persconferentie in het kader van het coronavirus zijn vrijdag 28 mei nieuwe versoepelingen aangekondigd die goed uitpakken voor de bowlingsport. Als de ontwikkelingen gunstig blijven, is per 5 juni het spelen van onderlinge wedstrijden weer toegestaan.