Update coronavirus: Landelijk nog geen groen licht voor opening bowlingcentra

vrijdag 22 mei 2020

Na de persconferentie van Premier Rutte 19 mei jl. met betrekking tot het coronavirus is het debat begonnen in de Tweede Kamer. Daarin kwam helaas geen duidelijkheid over de opening van bowlingcentra

Na de persconferentie van Premier Rutte 19 mei jl. met betrekking tot het coronavirus is het debat begonnen in de Tweede Kamer. Daarin kwam helaas geen duidelijkheid over de opening van bowlingcentra.
In de wachtkamer
Helaas is er de afgelopen dagen geen verandering gekomen in het landelijke standpunt om de opening van bowlingcentra pas toe te staan vanaf 1 september 2020. Toch geven we de moed niet op. Het NBF-bestuur heeft dan ook gehoor gegeven aan de oproep van VVD-kamerlid Rudmer Heerema om alle vragen die spelen binnen de sport te verzamelen, zodat hij zo goed mogelijk voorbereid is om vragen aan het kabinet te kunnen stellen.
De NBF heeft diverse vragen ingestuurd, waarvan wij denken dat ze relevant zijn en die onderstrepen dat wij van mening zijn dat bowlen per 1 juni op een verantwoorde manier kan plaatsvinden, in lijn met andere activiteiten die dan weer mogelijk zijn. Hierbij worden we gesteund door NOC*NSF en andere sportbonden. Dit overleg is begin volgende week, dus we zitten nog tot dan in de wachtkamer.
Bowlingbanen expliciet genoemd
Dat is de lijn die de NBF volgt vanuit de sport. Aan de andere kant zetten bowlingondernemers zich ook in voor snellere heropening van de bowlingcentra, gesteund door de Nederlandse Vereniging voor Bowlingondernemers en Koninklijke Horeca Nederland. Dit heeft er o.a. toe geleid dat bowlingcentra woensdag expliciet benoemd zijn in het debat. Bekijk de video van Wybren van Hage, lid van de Tweede Kamer, via onderstaande link.
We leven mee met onze leden en alle bowlingondernemers, die momenteel in grote onzekerheid leven. We moeten echter positief blijven en we blijven ons daarom onverminderd inzetten voor de bowlingsport in de breedste zin.
Gerelateerd artikel:

Misschien ook interessant...

Sportwereld doet nieuwe oproep aan het kabinet

Donderdag 29 april heeft de NBF samen met NOC*NSF en alle collega sportbonden een nieuwe oproep gedaan om meer (binnen)sport mogelijk te maken.

Verenigingsbestuurders bijgepraat tijdens online overleg

Maandag 1 maart organiseerden we wederom een online verenigingsoverleg. Bestuursleden van ruim 40 bowlingverenigingen werden bijgepraat over de NBF inzet tijdens deze coronacrisis en de gevolgen van de crisis voor onze evenementen.

Update coronavirus: Wedstrijden en toernooien weer toegestaan, ook buiten eigen centrum

Per direct is het weer toegestaan om wedstrijden en toernooien te organiseren en te spelen buiten je eigen centrum. Er is nog wel een aantal voorwaarden waarmee we rekening moeten houden.

Ontdek de mogelijkheden met Lanetalk

Vrijdag 11 juni deelden we een nieuwe challenge in het kader van de Back to Bowling Countdown, dit keer van onze scoringpartner Lanetalk. Hoog tijd om je eens bij te praten over de mogelijkheden die Lanetalk jouw biedt.