Update coronavirus: Drie weken sluitingstijd van 20.00 uur voor horeca

maandag 15 november 2021

Per zaterdag 13 november zijn diverse nieuwe, landelijke maatregelen ingegaan om het stijgende aantal positieve coronatesten een halt toe te roepen. Deze maatregelen kunnen van invloed zijn om de verenigingsactiviteiten en gelden zeker tot zaterdag 4 december.

Per zaterdag 13 november zijn diverse nieuwe, landelijke maatregelen ingegaan om het stijgende aantal positieve coronatesten een halt toe te roepen. Deze maatregelen kunnen van invloed zijn om de verenigingsactiviteiten en gelden zeker tot zaterdag 4 december.

Sluitingstijd horeca
Alle horeca dient per 13 november om 20.00 uur te sluiten. Gezien het feit dat de bowlingbanen vrijwel altijd onderdeel zijn van een horecagelegenheid, krijgen bowlingverenigingen ook te maken met deze sluitingstijd.

In het NOC*NSF protocol staat hierover het volgende:
Voor horeca-sporten geldt dat de hoofdfunctie van de accommodatie bepaalt welke openingstijden gelden voor de sportbeoefening. Voor de hoofdfunctie horeca gelden de openingstijden van de horeca t.w. van 06.00 's ochtends tot 20.00 uur 's avonds. Indien sport de hoofdfunctie is, zijn er geen beperkingen aan de openingstijden.

Na anderhalf jaar coronacrisis weten we inmiddels dat bowlingcentra doorgaans als horeca worden aangemerkt en dus is dan bovenstaande van kracht.

Uitzondering of dispensatie mogelijk?
We weten inmiddels ook dat er in sommige gemeenten uitzonderingen of dispensatie mogelijk is. Bijvoorbeeld door om 20.00 uur de volledige horeca in het bowlingcentrum te sluiten, maar alleen de bowlingbanen aan te laten, om zo toch de huisleague door te laten gaan.

Of dit in jouw centrum mogelijk is, zal door het bestuur van de vereniging besproken moeten worden met de bowlingondernemer. Er moet besproken worden of het überhaupt gewenst en/of mogelijk is. Als dat het geval is kan contact met de gemeente opgenomen worden om te vragen of er toestemming is om na 20.00 uur de sportieve activiteiten in de bowling voort te zetten.

Vanavond online verenigingsoverleg
Maandagavond 15 november staat een online verenigingsoverleg gepland, waar alle vragen met betrekking tot bovenstaande en andere corona-gerelateerde zaken gesteld kunnen worden aan bestuursleden en medewerkers van de NBF. Ook is er natuurlijk gelegenheid om onderling ervaringen en oplossingen met elkaar uit te wisselen.

Alle verenigingen hebben hiervoor vorige week een uitnodiging ontvangen en is gevraagd zich online aan of af te melden.

Alle bureaumedewerkers werken inmiddels weer volledig thuis. Lukt het niet om tussen 09.00 uur en 16.00 uur telefonisch contact te krijgen, stuur dan een e-mail en er wordt z.s.m. contact met je opgenomen.

Misschien ook interessant...

Deel 1 van terugblik online verenigingsoverleg 19 januari 2021

Tijdens een nieuw online verenigingsoverleg sloten dinsdag 19 januari bestuursleden van bijna 50 verenigingen aan. Met hen werd de actualiteit besproken, maar werd ook vooral vooruit gekeken naar de uitdagingen die voor ons liggen.

Online meeting met voorzitters opnieuw waardevol gebleken

Maandag 21 september vond een nieuwe online meeting plaats met voorzitters van de aangesloten verenigingen. Ondanks dat de grootte van de groep iets kleiner was dan de vorige twee meetings, bleek het niet minder waardevol voor alle aanwezigen.

Nieuw online voorzittersoverleg op dinsdag 27 oktober

Zoals eerder aangekondigd organiseren we a.s. dinsdag 27 oktober een nieuw online voorzittersoverleg via MS Teams. Vanzelfsprekend komt de actualiteit rondom het coronavirus aan bod, maar dit keer willen we ook de uitkomsten van de laatste verenigingsmonitor en het ledenonderzoek van eind vorig seizoen met de voorzitters delen.

Update coronavirus: Nog geen ruimte voor versoepelingen binnensport

Dinsdag 23 maart werd tijdens een nieuwe persconferentie duidelijk dat het kabinet momenteel nog geen mogelijkheid ziet om versoepelingen in te voeren voor de binnensport. Dit betekent dat bowlingcentra nog zeker tot 20 april gesloten blijven.