Reactie NBF op het nieuwsitem van Editie.NL over de heropening van bowlingcentra

vrijdag 15 mei 2020

De NBF zet zich samen met de NVB in voor een snelle heropening van bowlingbanen. Daarbij is de discussie of bowlen een een sport is ja of nee, zoals vandaag verschenen is een artikel van Editie.nl voor ons nu niet relevant. Lees onze reactie op het artikel hier.

In het vandaag, vrijdag 15 mei, verschenen online artikel Bowlingbanen willen open! luidt de Nederlandse Vereniging voor Bowlingondernemers (NVB) de noodklok. Bowlingcentra worden gezien als sportaccommodatie en worden daarmee gelijkgeschaard met alle andere binnensporten. Horecagelegenheden mogen, bij gelijkblijvende of betere omstandigheden w.b. het coronaviris, open op 1 juni terwijl binnen-sportaccommodaties moeten wachten tot 1 september. De NVB opteert voor eerdere openstelling omdat bowlen volgens hun geen sport is. De Nederlandse Bowling Federatie, die zich hard maakt voor de bowlingsport in Nederland, deelt de mening van NOC*NSF dat bowlen weldegelijk een sport is.

De NBF steunt de NVB met de roep om opening eerder dan 1 september en heeft meegeschreven aan het protocol ‘hoe te starten met bowlen in de huidige 1,5 meter maatschappij'. Vanuit de NOC*NSF ligt er een gezamenlijke aanvraag om de horecabedrijven waar ook sport wordt beoefend, zoals bowlen, maar ook darts en biljart, anders te benaderen dan overige binnensporten.

Per veiligheidsregio en per gemeente worden er afwijkende regels opgesteld van wat wel en niet mag in deze coronatijd. Waar in Almere het standpunt blijkbaar is dat bowlen nog niet mogelijk is, staan in andere gemeentes de seinen al op groen om per 1 juni de bowlingbanen te openen. Aan onze leden willen we laten weten dat de situatie zoals in het artikel beschreven staat een lokaal probleem is en geen goede afspiegeling van de landelijke situatie.

??De NBF blijft zich hard maken voor het openstellen van de bowlingcentra per 1 juni, waarbij we adviseren om met (grote) wedstrijden te wachten tot na 1 september en dan opnieuw de situatie in het land te bekijken. Een training of een onderlinge wedstrijd maakt geen verschil, maar we willen als bowlingsport geen extra verplaatsingen gaan stimuleren door grote toernooien of leagues te organiseren.

?We hopen snel op groen licht, zodat onze leden en alle andere bowlingliefhebbers die niet kunnen wachten om weer strikes te gooien, de baan weer op kunnen. Hoe de bowlers het vervolgens beleven, als recreatie of als sport, dat is voor ons geen interessante vraag. Wij zijn er voor alle bowlers!

- Het bestuur van de Nederlandse Bowling Federatie

Misschien ook interessant...

Maandag 31 mei nieuw online verenigingsoverleg

Maandag 31 mei is het weer tijd voor een nieuw online verenigingsoverleg. Tijdens dit overleg wordt o.a. de actualiteit rondom Covid-19 besproken en gaan verenigingsbestuurders met elkaar en de NBF in gesprek over diverse onderwerpen.

Update coronavirus: De lobby gaat onverminderd door!

De persconferentie van onze minister-president Mark Rutte op 19 mei heeft niet direct duidelijkheid opgeleverd wanneer er in heel Nederland weer gebowld kan worden. Onze lobby om alle bowlingcentra per 1 juni te openen en daarbij de bowlingsport toe te staan, gaat daarom onverminderd door.

Extra overleg gepland voor Nationale Trio Leagues

In het weekend van 17 & 18 oktober staat de eerste speelronde van de Nationale Trio Leagues (NTL) op het programma. De NBF communiceert deze week de plannen om de competitie op een verantwoorde manier van start te laten gaan.

Update coronavirus: Opheldering over huidige richtlijnen

Het is halverwege december en nooit hadden wij gedacht vandaag de dag nog updates te schrijven over het coronavirus. Toch is het de hoogste tijd om weer eens wat zaken op een rijtje te zetten!Het is halverwege december en nooit hadden wij gedacht vandaag de dag nog updates te schrijven over het coronavirus. Toch is het de hoogste tijd om weer eens wat zaken op een rijtje te zetten!