NBF Christmas Challenge even op pauze

woensdag 16 december 2020

Week 2 van de NBF Christmas Challenge was net een dag onderweg toen we de challenge samen met de centra en Lanetalk op pauze hebben moeten zetten als gevolg van de nieuwe maatregelen i.v.m. het coronavirus.

Week 2 van de NBF Christmas Challenge was net een dag onderweg toen we de challenge samen met de centra en Lanetalk op pauze hebben moeten zetten als gevolg van de nieuwe maatregelen i.v.m. het coronavirus.

Van uitstel komt geen afstel
De NBF Christmas Challenge, een initiatief van de NBF en Lanetalk, i.s.m. negen verschillende centra in Nederland, ging op 7 december van start. De kwalificatie liep tot de kerst, waarna een finale gepland stond op 3 januari in het nieuwe jaar. Helaas maakt de lockdown dat we de challenge nu hebben moeten pauzeren tot het moment dat er weer gebowld mag worden. Want dan willen de challenge direct hervatten en iedereen nog twee weken de kans geven zich in de top 12 te spelen.

Een perfecte start
De eerste 8 dagen kwamen al 90+ verschillende deelnemers in actie, verdeeld over de negen centra. Niet iedereen maakte de poging af, waardoor we nu 76 deelnemers terugvinden op het Leaderboard. Zij kwamen samen al meer dan 200 keer in actie om een highscore neer te zetten. Momenteel gaat Elco Gorter aan de leiding met 528. Hij staat daarmee net boven Remy Wieffer, die op de eerste dag van de challenge direct goed was voor een perfect game! Zijn totaal kwam uiteindelijk uit op 517, goed voor een voorlopige tweede plaats. Ook terug te vinden in de top, op plek 4 om precies te zijn: Nederlands kampioen Elite 2020 Mike Bergmann. Hij daagde je al uit om de uitdaging met hem aan te gaan.

Meer weten over de NBF Christmas Challenge, klik hier.

Zodra we weer mogen bowlen hervatten we de challenge, wellicht met meer dan negen centra aangesloten.

Misschien ook interessant...

Update coronavirus: Verder aangescherpte maatregelen tot en met 18 november

Sinds woensdagavond 4 november zijn nieuwe, aangescherpte maatregelen van kracht om het coronavirus een halt toe te roepen. Bowlen blijft mogelijk, zij het in zeer beperkte mate.

Meld je toernooi aan voor seizoen 2021-2022

We zijn positief ingesteld en gaan er dus vanuit dat we vanaf september 2021 wel weer een volledig én volwaardig seizoen kunnen organiseren. Toernooiorganisatoren en verenigingen kunnen nu hun toernooien voor 2021-2022 aanmelden.

Definitief streep door seizoen Nationale Trio Leagues

Eerder hebben we gecommuniceerd uiterlijk 1 december een besluit te nemen over doorgang van de Nationale Trio Leagues. Besloten is om dit seizoen niet door te laten gaan en de huidige indeling door te schuiven naar september 2021 voor het nieuwe seizoen 2021-2022.

Afmeldtermijn leden verlengd

Het NBF bestuur heeft vorige week besloten de termijn voor het afmelden van leden opnieuw te verlengen tot 1 oktober. De NBF stelt hiermee verenigingen en leden in staat om ook september nog te gebruiken om de bowlingactiviteiten weer op te pakken na een periode van lockdown.