Dinsdag 19 januari: Het eerste online verenigingsoverleg van 2021

maandag 11 januari 2021

Maandag 11 januari hebben alle aangesloten verenigingen een uitnodiging ontvangen voor het volgende online verenigingsoverleg, op dinsdag 19 januari om 19.30 uur. Tijdens dit overleg gaan de besturen van verenigingen en de NBF o.a. met elkaar in gesprek over de actualiteiten rondom het coronavirus.

Maandag 11 januari hebben alle aangesloten verenigingen een uitnodiging ontvangen voor het volgende online verenigingsoverleg, op dinsdag 19 januari om 19.30 uur. Tijdens dit overleg gaan de besturen van verenigingen en de NBF o.a. met elkaar in gesprek over de actualiteiten rondom het coronavirus. Daarnaast willen we dit keer in gesprek over de uitdaging om in contact te blijven met de leden van de vereniging en hen verbonden te houden met onze sport.

Verenigingsoverleg voor alle bestuursleden
Dit informele online overleg vindt zijn oorsprong aan het begin van de coronacrisis. Er ontstond extra behoefte aan informatie over de invloed van het virus (en de steeds veranderende maatregelen) op onze sport, daarnaast ging de bondsvergadering in juni niet door, maar was er wel behoefte aan contact.

We zijn gestart met een ‘voorzittersoverleg', waarbij vervanging van de voorzitter door één van de andere bestuursleden altijd mogelijk is geweest. Om toch niet de verkeerde verwachting te scheppen, hebben we de naam nu aangepast naar ‘verenigingsoverleg', omdat we het vooral van belang vinden dat iedere vereniging door één bestuurslid vertegenwoordigd wordt. Dat hoeft niet per se de voorzitter te zijn.

Na de zomervakantie is na overleg met verenigingen besloten het online overleg in ieder geval iedere 6 weken te laten plaatsvinden. Toch kregen we de laatste keer feedback dat weinig verenigingen op de hoogte waren van het geplande overleg. Daarom hebben we de uitnodiging maandag 11 januari naar alle contactpersonen van de aangesloten verenigingen en alle voorzitters gestuurd. Geen e-mail ontvangen? Controleer dan jouw gegevens in MijnNBF en/of stuur ons een mail.

In contact blijven
Met de verwachte verlenging van de huidige maatregelen, wordt er weer een deel van ons bowlingseizoen afgesnoept. Een hard gelach. We missen de sport, we missen onze clubgenoten, het verenigingsleven! Het gevaar dat deze periode op de loer ligt, is dat leden het contact met de sport en/of met de vereniging verliezen (en andersom), met als risico dat zij uiteindelijk afhaken als lid van de vereniging. Tijdens het online overleg gaan we in gesprek hoe we er samen voor kunnen zorgen dat leden betrokken blijven, zodat we volgend seizoen weer sterke verenigingen hebben en er voldoende animo is om volwaardige leagues en toernooien te spelen. We zijn benieuwd naar goede voorbeelden uit het land en gaan graag in gesprek over, eventueel gezamenlijke, acties voor de komende maanden, om de leden verbonden te houden.

Corona update
Inmiddels weten we dat de huidige maatregelen die van kracht zijn i.v.m. het coronavirus duren t/m 9 februari 2021. Dat betekent dat alle bowlingcentra dicht moeten blijven en wij dus niet de baan op kunnen.

Kijk voor het laatste nieuws op nbf.bowlen.nl/corona en neem bij vragen en/of opmerkingen contact met ons op per e-mail: info@nbfbowlen.nl.

Heb je toch jouw digitale agenda bij de hand? Zet dan direct het volgende verenigingsoverleg er vast in: maandag 1 maart 2021.

Misschien ook interessant...