Vanaf 18 november: WK Masters (50+) met Nederland in actie

woensdag 17 november 2021

Donderdag 18 november starten de Wereldkampioenschappen Masters, voor bowlers in de categorie 50+ en in de categorie 65+, in Dubai. Er wordt tijdens deze WK gestreden in de Singles, Doubles, Teams (4) en Mixed (4).

Donderdag 18 november starten de Wereldkampioenschappen Masters, voor bowlers in de categorie 50+ en in de categorie 65+, in Dubai. Er wordt tijdens deze WK gestreden in de Singles, Doubles, Teams (4) en Mixed (4).

Nederlandse selectie
Met dank aan ESBC Nederland is er voorafgaand aan de WK een selectieprocedure gehouden, waaruit de volgende selectie voor deze WK is voortgekomen:

Dames 50+: Anna Yang, Marja Van Dijk-Uittenbogaard, Sonja Pannen & Kirsten van der Kooij
Heren 50+: Geert-Jan van Baest, Ernst Jan Bodemann, Jack Edelaar & Frans Middag
Heren 65+: Jan de Bruijn & Martin ven Blanken

De selectie is inmiddels goed aangekomen in Dubai en heeft de eerste trainingen achter de rug.

Programma
Net als de reguliere WK die vorige week hebben plaatsgevonden, worden tijdens deze WK Masters nieuwe formats gespeeld, waarbij Doubles en Teams bijvoorbeeld in bakerformat wordt gespeeld. Ook wordt er na de kwalificatierondes gespeeld in poules voor een plek in de finales. Het programma ziet er als volgt uit:

18 november: Singles, kwalificatie
19 november: Doubles, kwalificatie
20 november: Singles, kwalificatie
21 november: Doubles 2e ronde en kwartfinales
22 november: Singles 2e ronde en finales
23 november: Doubles halve finales en finales
24 november: Mixed, kwalificatie en finales
25 november: Teams, kwalificatie
26 november: Teams, kwalificatie en finales

Hoe te volgen?
Niet alleen de opzet van de WK's wordt deze maand uitgeprobeerd, ook nieuwe vormen van communicatie om de WK te volgen zijn voor het eerst gelanceerd. En dat is soms nog best even zoeken. Daarom hieronder een aantal bronnen op een rij, om zo goed mogelijk onze landgenoten te kunnen volgen.

Algemene informatie WK Masters: ibf.websites.mygameday
Toernooi website voor programma's, scores en live streaming: strikecloud.com

Van StrikeCloud is ook een app beschikbaar. Voor Android smartphones werkt de app al, voor iOS smartphones wordt op korte termijn een update in de appstore verwacht. Wel is op de iOS smartphone de StrikeCloud360 app al beschikbaar om live streaming te volgen.

In StrikeCloud geintegreerd vind je ook nog de app: Sporfie. Deze app wordt gebruikt voor live streaming en is al wel te downloaden voor iOS smartphones.

Het is dus misschien even zoeken, maar uiteindelijk zijn alle events de komende dagen wel te volgen. Goed om daarbij rekening te houden met het tijdsverschil. Als is Dubai een wedstrijddag om 10.00 uur begint, is het bij ons 07.00 uur. Er is namelijk 3 uur tijdsverschil.

Facebook updates
Het Nederlandse team staat in Dubai onder leiding van Lia Fievet en Frans Wagemakers. Naast het feit dat zij de hele organisatie op zich nemen en de teams op de banen begeleiden, wordt ook geprobeerd het thuisfront te informeren via update op de volgende facebookpagina: facebook.com/esbcnlgoesinternational

Media aandacht
Het team kon in aanloop naar de WK rekenen op flink wat media aandacht. Vooral Marja van Dijk - Uittenbogaard kwam diverse keren voorbij in regionale en landelijke media. Klik op onderstaande link om een impressie te krijgen:

De Gelderlander: https://www.gelderlander.nl/duiven/duivense-marja-60-gaat-naar-het-wk-bowlen
Omroep Gelderland: https://www.gld.nl/nieuws/7440310/operatieassistent-marja-gaat-weer-naar-wk-bowlen

Wij wensen het Nederlands team een goed verblijf in Dubai en ontzettend veel succes tijdens de WK Masters!

Misschien ook interessant...