Van Weeren en Jacobs presteren goed tijdens EBT in Noorwegen

maandag 18 oktober 2021

Er kan weer gebowld worden en er kan weer gereisd worden en dus komen weer diverse Nederlandse deelnemers in actie tijdens de European Bowing Tour. Met de tweede plek voor Jord van Weeren als beste resultaat.

Er kan weer gebowld worden en er kan weer gereisd worden en dus komen weer diverse Nederlandse deelnemers in actie tijdens de European Bowing Tour. Met de tweede plek voor Jord van Weeren als beste resultaat.

Norwegian Open
Tijdens de EBT-stop in Noorwegen kwamen naast Van Weeren ook landgenoten Mark Jacobs en Ron van den Bogaard in actie. Internationals Jacobs en Van Weeren zijn met Team NL Bowling in voorbereiding op de EK heren, komende januari in Finland. Tijdens de EBT meten zij zich met de top van Europa, goede voorbereiding dus voor wanneer ze worden geselecteerd voor de definitieve EK-selectie.

Na 6 games kwalificatie plaatste Van Weeren zich als 14e voor de finaledag, Jacobs als 31e. In de daaropvolgende finalerondes kon Van Weeren er een paar overslaan en wist Jacobs zich steeds overtuigend te plaatsen voor de volgende ronde. In de voorlaatste ronde (final step 4), kwam Jacobs echter net te kort voor een plek in de top 8, hij werd 9e. Omdat Van Weeren die ronde 8e werd ging hij nog wel door naar de laatste finaleronde. Daarin moest hij de strijd aan met diverse (voormalig) wereldkampioenen uit Scandinavië en Van Weeren hield zich goed staande. Zijn scores waren uiteindelijk goed voor een prachtige tweede plaats, net achter de Noor Glenn Morten Pedersen. De Zweed Peter Hellström complementeerde het podium (zie foto).


EBT-stop Wittelsheim
Twee weken eerder kwam een grote groep Nederlanders ook in actie tijdens de EBT-stop in Frankrijk. Hier wisten Van Weeren (9e), Nick de Gelder (8e) en Mike Bergmann (6e) ver te komen.

Wat is het toch fijn dat er weer (internationale) wedstrijden gespeeld kunnen worden!

Misschien ook interessant...

Goede start bij 1e speeldag dovencompetitie in Eindhoven

Zaterdag 5 oktober is een nieuw seizoen van de competitie voor bowlers met een auditieve beperking van start gegaan in Eindhoven. Dit seizoen is de competitie uitgebreid met een team uit Arnhem!

Beperkt aantal toeschouwers toegestaan bij NK

Nog een paar weken en dan barst op drie plekken in het land de strijd om de nationale titels los tijdens de Nederlandse kampioenschappen 2020! In verband met het coronavirus zien we ons genoodzaakt enkele maatregelen te treffen, die we nu alvast met je delen.

Update coronavirus: Maatregelen aangescherpt, bowlen niet toegestaan t/m 14 januari 2022

Per 19 december is Nederland opnieuw in een zgn. harde lockdown, wat betekent dat bowlen niet is toegestaan. Deze maatregelen zijn van kracht t/m 14 januari 2022. Dat betekent dat de laatste ballen van 2021 gegooid zijn.

Hoe ga jij om met het gemis van bowlen?

Sinds vorige week mogen we niet bowlen. In perspectief met wat er gebeurd op de wereld, is dat niet meer dan jammer. Maar toch, sporten is juist op momenten als deze een fijne afleiding. Daarnaast zijn we ook gewoon verslaafd aan het spel. Hoe ga jij om met dat gemis? Wij delen enkele ideeën.