Update coronavirus: Nog geen ruimte voor versoepelingen binnensport

woensdag 24 maart 2021

Dinsdag 23 maart werd tijdens een nieuwe persconferentie duidelijk dat het kabinet momenteel nog geen mogelijkheid ziet om versoepelingen in te voeren voor de binnensport. Dit betekent dat bowlingcentra nog zeker tot 20 april gesloten blijven.

Dinsdag 23 maart werd tijdens een nieuwe persconferentie duidelijk dat het kabinet momenteel nog geen mogelijkheid ziet om versoepelingen in te voeren voor de binnensport. Dit betekent dat bowlingcentra nog zeker tot 20 april gesloten blijven.

Een week voor de geplande persconferentie van demissionair premier Rutte en demissionar minister De Jonge schreef de NBF samen met 30 andere sportbonden een brief waarin het kabinet gevraagd is om meer perspectief voor de binnensport. Lees ook: Binnensport vraagt kabinet en Tweede Kamer om meer perspectief.

Dat perspectief kwam er 23 maart nog niet. Gezien de huidige ontwikkelingen is dat logisch, de volksgezondheid gaat voor. Het gaat ons er vooral om dat wanneer er wél versoepelingen mogelijk zijn, binnensport dat vooraan staat om versoepelingen in door te voeren. De kracht van sport en bewegen wordt steeds meer zichtbaar in de negatieve cijfers die onstaan door het coronavirus als we kijken naar de volksgezondheid. Samen met onze collega's blijven we dan ook aandacht vragen voor de binnensport. Zie ook: Brandbrief van binnensportbonden leidt niet tot versoepelingen (Nu.nl).

Blijf actief
Niet alleen actief bewegen is belangrijk, ook actief verenigen. De bowlingvereniging heeft veel meer waarde dan alleen dat het je aanzet tot beweging. Als lid van de vereniging ontmoet je vrienden en andere bowlingliefhebbers, het biedt een gelegenheid om je zorgen voor even te vergeten, om lekker over die ene gemaakte split te praten aan de bar, in plaats van over het negatieve nieuws te praten.

Verenigingen en hun leden worden al ruim een jaar uitgedaagd om deze sociale interactie online te organiseren. Maar vele verenigingen hebben ook bewezen dat dit kan. Probeer ook de komende periode (online) actief te blijven met elkaar. Zoek elkaar op, organiseer een online borrelavond of quiz, neem eens contact op met andere leden van je vereniging of het bestuur om gewoon eens bij te praten. Dat wordt vast en zeker gewaardeerd!

Benieuwd naar meer inspiratie om in contact te blijven? Lees deze terugblik op het verenigingsoverleg van 19 januari: klik hier.

Misschien ook interessant...

Beperkt aantal toeschouwers toegestaan bij NK

Nog een paar weken en dan barst op drie plekken in het land de strijd om de nationale titels los tijdens de Nederlandse kampioenschappen 2020! In verband met het coronavirus zien we ons genoodzaakt enkele maatregelen te treffen, die we nu alvast met je delen.

Nationaal uitstel m.b.t. aanpassingen bowlingballen

Door de Corona crisis zijn mogelijk veel bowlers niet in de gelegenheid geweest hun bowlingballen aan te passen aan de nieuwe reglementen die internationaal op 1 augustus 2020 ingaan. Het NBF bestuur heeft daarom besloten deze regel, alleen voor nationale competities en toernooien, uit te stellen tot 31 december 2020.

Update coronavirus: Groepsgrootte terug naar 4, afstand bewaren blijft van belang

Vanaf donderdag 19 november zijn nieuwe maatregelen van kracht, waarbij we terug gaan naar de situatie als die was vanaf 13 oktober dit jaar. Bowlen blijft beperkt mogelijk, wij moedigen aan daar zeker gebruik van te maken.

De Daltons uit Hellevoetsluis zijn Team van het Jaar

De Daltons uit Hellevoetsluis en uitkomend in de NTL Hoofdklasse zijn verkozen tot Team van het Jaar. Dankzij hun knappe prestaties en grote voorsprong in de competitie zijn ze verkozen.