Update coronavirus: Landelijk nog geen groen licht voor opening bowlingcentra

vrijdag 22 mei 2020

Na de persconferentie van Premier Rutte 19 mei jl. met betrekking tot het coronavirus is het debat begonnen in de Tweede Kamer. Daarin kwam helaas geen duidelijkheid over de opening van bowlingcentra

Na de persconferentie van Premier Rutte 19 mei jl. met betrekking tot het coronavirus is het debat begonnen in de Tweede Kamer. Daarin kwam helaas geen duidelijkheid over de opening van bowlingcentra.
In de wachtkamer
Helaas is er de afgelopen dagen geen verandering gekomen in het landelijke standpunt om de opening van bowlingcentra pas toe te staan vanaf 1 september 2020. Toch geven we de moed niet op. Het NBF-bestuur heeft dan ook gehoor gegeven aan de oproep van VVD-kamerlid Rudmer Heerema om alle vragen die spelen binnen de sport te verzamelen, zodat hij zo goed mogelijk voorbereid is om vragen aan het kabinet te kunnen stellen.
De NBF heeft diverse vragen ingestuurd, waarvan wij denken dat ze relevant zijn en die onderstrepen dat wij van mening zijn dat bowlen per 1 juni op een verantwoorde manier kan plaatsvinden, in lijn met andere activiteiten die dan weer mogelijk zijn. Hierbij worden we gesteund door NOC*NSF en andere sportbonden. Dit overleg is begin volgende week, dus we zitten nog tot dan in de wachtkamer.
Bowlingbanen expliciet genoemd
Dat is de lijn die de NBF volgt vanuit de sport. Aan de andere kant zetten bowlingondernemers zich ook in voor snellere heropening van de bowlingcentra, gesteund door de Nederlandse Vereniging voor Bowlingondernemers en Koninklijke Horeca Nederland. Dit heeft er o.a. toe geleid dat bowlingcentra woensdag expliciet benoemd zijn in het debat. Bekijk de video van Wybren van Hage, lid van de Tweede Kamer, via onderstaande link.
We leven mee met onze leden en alle bowlingondernemers, die momenteel in grote onzekerheid leven. We moeten echter positief blijven en we blijven ons daarom onverminderd inzetten voor de bowlingsport in de breedste zin.
Gerelateerd artikel:

Misschien ook interessant...

Tilburg Dolphins behoudt ruime voorsprong NTL Eredivisie

Zondag 1 maart is in het hele land de vijfde speelronde van de Nationale Trio Leagues gespeeld. In de eredivisie zag Tilburg Dolphins de voorsprong iets slinken, maar ze houden 10 punten voorsprong op nummer twee

Vijf cursisten volgen opleiding Basisbegeleider

Zaterdag 12 oktober ontvingen onze docenten Wendy Haak en Ben van Spronsen vijf cursisten voor de opleiding tot Basisbegeleider. Daarmee hebben de deelnemers een eerste stap gezet richting een mooie trainersloopbaan.

Vanaf zaterdag 6 november: de IBF Super World Championships 2021

Van 6 t/m 15 november worden in Dubai de IBF Super World Championships 2021 gespeeld. Deze WK staan bol van nieuwe formats en zijn tevens bedoeld als testcase voor de toekomst. Een week later worden de WK 50+ georganiseerd in Dubai.

Nationaal uitstel m.b.t. aanpassingen bowlingballen

Door de Corona crisis zijn mogelijk veel bowlers niet in de gelegenheid geweest hun bowlingballen aan te passen aan de nieuwe reglementen die internationaal op 1 augustus 2020 ingaan. Het NBF bestuur heeft daarom besloten deze regel, alleen voor nationale competities en toernooien, uit te stellen tot 31 december 2020.