Update coronavirus: Groepsgrootte terug naar 4, afstand bewaren blijft van belang

woensdag 18 november 2020

Vanaf donderdag 19 november zijn nieuwe maatregelen van kracht, waarbij we terug gaan naar de situatie als die was vanaf 13 oktober dit jaar. Bowlen blijft beperkt mogelijk, wij moedigen aan daar zeker gebruik van te maken.

Vanaf donderdag 19 november zijn nieuwe maatregelen van kracht, waarbij we terug gaan naar de situatie als die was vanaf 13 oktober dit jaar. Dat betekent dat de toegestane groepsgrootte terug is naar 4 personen, waarbij de 1,5e meter afstand bewaard moet blijven. Ook in de spelersruimte. Bowlen blijft dus beperkt mogelijk, wij moedigen aan daar zeker gebruik van te maken.

Blijf in beweging!
Het zijn 'mixed signals' die het kabinet verspreid. Bewegen, en dus sport, is ontzettend belangrijk. Toch blijven de beperkingen op sport voorlopig van kracht. Zo is het niet toegestaan om competities en/of toernooien te organiseren, moet ten alle tijden 1,5e meter afstand gehouden worden en moeten we het aantal reisbewegingen blijven beperken.

Omdat de meeste bowlingcentra toch open mogen blijven, biedt ons dat de kans om toch in beweging te blijven door te gaan trainen. Het is goed voor jezelf, je wordt er een betere bowler van én je helpt de bowlingcentra die het ontzettend zwaar hebben. Al is het maar een klein beetje. Bekijk ook deze bijdrage van Hart van Nederland, in gesprek met o.a. NVB-voorzitter Frits van Dijk: hartvannederland.nl/nieuws/2020/bowlingbanen-omvallen-coronacrisis/

Vind je bowlen in je eentje saai? Blader dan eens door dit document, misschien vind je er een mooie uitdaging tussen staan om mee aan de slag te gaan. Zo maak je trainen uitdagend en blijf je lekker in beweging.

Oproep: Neem je verantwoordelijkheid
Wanneer er in het centrum van jouw vereniging inderdaad nog gebowld kan worden, roepen we onze leden op verantwoordelijkheid te nemen in de keuzes die de komende periode gemaakt worden. Beperk het aantal verplaatsingen. Het is bijvoorbeeld niet toegestaan om naar een centrum elders in het land af te reizen waar wel gebowld kan worden, indien jouw centrum dicht blijft. Houd je aan alle geldende maatregelen. Ga daarbij niet opzoek naar de grens van het toelaatbare.

Neem contact op bij vragen
Eerder tijdens deze coronacrisis is al gebleken dat wanneer de NBF een inventarisatie heeft gemaakt van de situatie bij alle bowlingcentra, die achterhaalt is op het moment het gepubliceerd wordt. We vragen daarom alle verenigingen om goed in contact te blijven met de eigen leden. Wel ontvangen we graag bericht van de stand van zaken bij jullie vereniging.

Daarnaast denken we natuurlijk graag mee. Voor vragen en/of opmerkingen zijn wij bereikbaar via info@nbfbowlen.nl. Voorzitters van verenigingen kunnen hun ervaringen delen in MS Teams.

We vertrouwen erop dat onze leden verantwoordelijkheid blijven nemen, zoals dat tot nu toe iedere keer gedaan is.

Kijk voor meer informatie en updates met betrekking tot het coronavirus op http://nbf.bowlen.nl/corona

Misschien ook interessant...

Team NL Bowling update: Selectie EK heren bekend

Zowel de U18- als de dames- en de herenselecties van Team NL Bowling zijn weer volop in voorbereiding op de komende Europese kampioenschappen in 2022. De selectie voor de EK heren is deze week bekend geworden.

Stedenontmoeting Senioren 2020

Afgelopen seizoen heeft de BV Haarlem de Stedenontmoeting Senioren voor de 3e keer in successie gewonnen.

Vanwege het feit dat de BowlingVereniging Haarlem het evenement nog een keer mocht organiseren en er in 2019 geen mogelijk voor was zal de Stedenontmoeting Senioren 2020, voorlopig voor de laatste keer, plaatsvinden in Bison Bowling Haarlem.

Nieuwe Youth Euro Trophy gestart zonder Nederlands eremetaal

In Southampton is in het weekend van 7 & 8 september een nieuw seizoen van de Youth Euro Trophy gestart, de Europese tour voor jeugd en jong senioren. Ondanks diverse goede prestaties vielen vielen er helaas geen landgenoten in de prijzen.

Wijziging sportreglement ingetrokken

Een week na onze communicatie over enkele wijzigingen in ons sportreglement komen wij terug op deze beslissing. Wij lichten graag toe waarom een eerder genomen besluit per direct wordt ingetrokken.