Update coronavirus: Alle bowlingactiviteiten t/m 31 mei afgelast of uitgesteld

dinsdag 24 maart 2020

Maandag 23 maart zijn nieuwe maatregelen aangekondigd door de autoriteiten. Eén van de gevolgen is dat de sportwereld zeker t/m 31 mei 2020 nog even pas op de plaats moet maken. Dus dat doen we.

Maandag 23 maart zijn nieuwe maatregelen aangekondigd door de autoriteiten. Eén van de gevolgen is dat de sportwereld zeker t/m 31 mei 2020 nog even pas op de plaats moet maken. Dus dat doen we.

Niet bowlen t/m 31 mei 2020
Eén van de nieuwe maatregelen is dat alle gelegenheden waar mensen bij elkaar komen verboden zijn t/m 31 mei. Dat betekent dus simpelweg dat het niet mogelijk is om onze sport te bedrijven, in ieder geval niet in georganiseerde vorm. We realiseren ons dat dit grote gevolgen heeft voor de afronding van het huidige seizoen 2019-2020.

Als we kijken naar landelijke activiteiten op de NBF-wedstrijdkalender, dan hebben deze maatregelen in ieder geval gevolg voor de:
- Nationale Trio Leagues
- Ton Zandboer Cup
- Alle regionale kampioenschappen
- Finale NK Bedrijfsbowlen
- Finales NK Schoolbowlen
- Finales NK G-bowlen
- Enkele voorrondes NK 2020
- QubicaAMF World Cup qualifier
- Stedenontmoeting Senioren

Tevens staan er natuurlijk de gehele periode veel toernooien en andere wedstrijdvormen op het programma. Voor een volledig overzicht van de wedstrijdkalender, klik hier.

Op dit moment is het nog te vroeg om te bepalen welke evenementen op een later moment ingehaald kunnen worden en welke evenementen dit seizoen definitief niet doorgaan. Hetzelfde geldt voor alle toernooien. Wij nemen met alle organisatoren contact op om te inventariseren welke toernooien definitief worden afgelast en welke toernooien mogelijk later ingehaald kunnen worden. Updates worden bijgehouden in de NBF-wedstrijdkalender.

In het geval van bovenstaande NBF-activiteiten worden alle betrokken teams, teamcaptains en/of deelnemers geïnformeerd zodra meer duidelijk is over het vervolg.

We wensen iedereen veel sterkte de komende tijd, met alle gevolgen die het corona virus heeft. En neem misschien eens extra contact op met die ene clubgenoot waarvan je weet dat hij of zij alleen is. Dat wordt vast gewaardeerd! Samen staan we sterk.

Gerelateerd artikel:
- NBF neemt advies NOC*NSF over om geen competitie-, oefen- of trainingswedstrijden te organiseren (15 maart 2020)

Misschien ook interessant...

Stand van zaken NTL 2021-2022

Nu de reguliere inschrijving voor de NTL is gesloten is duidelijk geworden dat zich 85 teams hebben aangemeld. Helaas zijn dit er minder dan vorig seizoen, wat betekent dat wij opnieuw naar de verdeling van de diverse niveaus/klassen moeten kijken.

Schrijf je op tijd in voor de Nationale Trio Leagues

We hebben er het volste vertrouwen in dat we in september aan een nieuw NTL-seizoen kunnen beginnen. Ga jij de uitdaging aan met je vrieden? Er hebben zich al veel bestaande team ingeschreven, maar er is nog genoeg ruimte voor nieuwe teams.

De genomineerden voor Vrijwilliger van het Jaar zijn bekend

De genomineerden voor Vrijwilliger van het Jaar zijn bekend. Uit alle hard werkende vrijwilligers uit het hele land zijn gekozen: Marcel Pistorius, Erik Meegdes en Peter van Oerle.

Uitkijken naar een nieuw seizoen Nationale Trio League

Teamcaptain Gustaaf Kamphorst van Pinsanity uit de NTL Regio Oost kijkt uit naar het nieuwe NTL seizoen met teams van een gelijkwaardig niveau: ,Ik denk dat voor veel mensen er nu een soort drempel ligt op het deelnemen aan de trio league, en nog steeds wordt gezien dat dit alleen voor de A spelers is en voor de beste van de beste. gelukkig zijn er meer dan genoeg klassen om in te spelen voor bowlers van elk niveau. '' Meer informatie inclusief de online voorinschrijving tref je in de link.