Team NL Bowling reünie tijdens EYC-finaledag

woensdag 12 februari 2020

Met Team NL Bowling staan we aan de vooravond van enkele spannende, maar vooral mooie maanden. In april speelt onze U18 de EK in eigen land en in de zomer spelen onze dames- en herenteams de EK met als doel zich te plaatsen voor de WK in 2021. Het is heel verleidelijk om altijd vooruit te kijken, zeker met de ambities die we hebben.

Met Team NL Bowling staan we aan de vooravond van enkele spannende, maar vooral mooie maanden. In april speelt onze U18 de EK in eigen land en in de zomer spelen onze dames- en herenteams de EK met als doel zich te plaatsen voor de WK in 2021. Het is heel verleidelijk om altijd vooruit te kijken, zeker met de ambities die we hebben.

Af en toe eens terugkijken
Maar dat terugkijken af en toe ook goed is en vooral ook heel leuk kan zijn, bleek bijvoorbeeld in 2018. In dat jaar werd onze U18 tijdens de laatste training in voorbereiding op de EK jeugd in Aalborg verrast door het team dat in 1978 naar de EKJ was geweest, destijds ook in Aalborg. Los van de ontmoeting tussen twee generaties, was het weerzien met medespelers voor de groep van 1978 al de moeite waard. Het duurde niet lang voordat de fotoalbums op tafel kwamen.

Hier en daar horen we het vaker, dat een team bijvoorbeeld 10 of 20 jaar na uitzending weer eens bij elkaar komt. Om te kijken hoe het met iedereen gaat en om mooie herinneringen op te halen. Uitkomen voor je land op een EK of WK is natuurlijk niet iedere sporter gegeven en betekent vaak een herinnering voor het leven.

De Team NL Bowling reünie
Vanuit die gedachte speelde al een tijd in ons hoofd om dat eens groter aan te pakken. Nu hebben we besloten om niet te wachten tot een bepaald jubileumjaar, maar het EK jeugd in eigen land aan te grijpen voor de grote Team NL Bowling reünie. En dag waarop we alle spelers & coaches die ons land ooit vertegenwoordigd hebben op een EK(J) of WK(J) bij elkaar komen om bij te praten, herinneringen op te halen én te genieten van de nieuwe generatie.

Finales EYC 2020
Zondag 12 april worden namelijk de Masters en Team finales van de EYC 2020 gespeeld. De NBF en haar partners hebben daarvoor een spectaculaire locatie gevonden: de Koepelhal in Tilburg. Het belooft een mooie dag te worden voor de bowlingsport in Nederland en dat combineren we graag met deze reünie.

Programma
We beginnen 12 april met de Teamfinales, vanaf 10.00 uur. Dat is ook het moment dat wij alle (oud-)spelers uitnodigen om aanwezig te zijn in Tilburg. De meisjes spelen om 10.00 uur hun finale, waarna de jongens om 11.45 uur de finale spelen. In de middag staan de twee Master finales op het programma, vanaf 14.00 uur. Tussen de events door organiseren we nog enkele gezamenlijke contactmomenten.

Klik hier voor meer informatie over de Team NL Bowling reünie en dan hopen we je 12 april in Tilburg te mogen verwelkomen!

Klik hier voor meer informatie over de EYC-finaledag.

Misschien ook interessant...

Het team voor de European Senior Championships is bekend

In het weekend van 19 en 20 oktober stond de vijfde en laatste trial voor de kwalificatie voor de European Senior Championships (ESrC) in de agenda van de deelnemers hieraan. De ESrC worden van 24 januari tot en met 2 februari 2020 gespeeld in de Plusbowling in het Oostenrijkse Wenen.

Dit seizoen online inschrijven voor de NTL

Sinds kort kun je jouw team online inschrijven voor het nieuwe NTL seizoen. Uiteraard begrijpen we dat je nu nog niet alle informatie compleet hebt. Daarom kun je voor jouw team alvast een plekje reserveren via de voorinschrijving en vervolgens alle benodigde informatie op een later moment aanleveren.

Wijziging sportreglement ingetrokken

Een week na onze communicatie over enkele wijzigingen in ons sportreglement komen wij terug op deze beslissing. Wij lichten graag toe waarom een eerder genomen besluit per direct wordt ingetrokken.

Nederlandse kampioenschappen 2020 succesvol gespeeld!

Natuurlijk, het was lange tijd spannend of het door kon gaan: de NK 2020! Maar het ging door, het ging goed en het leverde ons vele waardige nieuwe kampioenen op.