Stand van zaken NTL 2021-2022

vrijdag 16 juli 2021

Nu de reguliere inschrijving voor de NTL is gesloten is duidelijk geworden dat zich 85 teams hebben aangemeld. Helaas zijn dit er minder dan vorig seizoen, wat betekent dat wij opnieuw naar de verdeling van de diverse niveaus/klassen moeten kijken.

Nu de reguliere inschrijving voor de NTL is gesloten is duidelijk geworden dat zich 85 teams hebben aangemeld. Helaas zijn dit er minder dan vorig seizoen, wat betekent dat wij opnieuw naar de verdeling van de diverse niveaus/klassen moeten kijken. We zijn er echter van overtuigd weer tot een goede piramide te komen, waarbij alle teams op het eigen niveau de strijd aan kunnen gaan.

Het is in ieder geval voor ons duidelijk dat we het aantal poules per klasse moeten aanpassen. Zouden we niets aanpassen dan zou de 2e klasse namelijk uit slechts 2 poules bestaan hetgeen vooral in verband met de reisafstanden geen wenselijke situatie is. We zijn nu verschillende alternatieven aan het vergelijken op basis van teamgemiddelden en reisafstanden zodat we voor alle teams een zo aantrekkelijk mogelijke competitie kunnen creëren. Zodra de poule-indelingen voor het nieuwe seizoen zijn gemaakt zullen we jou uiteraard z.s.m. informeren.

PS: Om tot een ideale indeling te komen, 11 poules met 8 teams, is er nog ruimte voor drie teams. Help jij ons mee om nog drie teams te werven? Dit kan door navraag te doen binnen jouw vereniging en vriendengroep om te peilen of er interesse is komend seizoen aan de NTL deel te nemen.

Kijk voor meer informatie over de NTL op de NTL webpagina. Om je aan te melden of bij vragen, stuur ons een e-mail.

Vooralsnog wensen we iedereen een prettige vakantie.

Misschien ook interessant...

Update coronavirus: Alle bowlingactiviteiten t/m 31 mei afgelast of uitgesteld

Maandag 23 maart zijn nieuwe maatregelen aangekondigd door de autoriteiten. Eén van de gevolgen is dat de sportwereld zeker t/m 31 mei 2020 nog even pas op de plaats moet maken. Dus dat doen we.

Van Beers, Grove en De Gelder voegen zich bij Team NL Bowling heren

In voorbereiding op de EK heren 2020 zijn in november selectiewedstrijden georganiseerd om drie openstaande plekken in de voorselectie te bepalen. Na vier series van zes games hebben Bart van Beers, Jeroen Grove en Nick de Gelder deze plekken in de voorselectie verdiend.

Nederlanders succesvol in het buitenland

Afgelopen weekend stonden er diverse toernooien op de kalender, waaronder twee internationale. Brent de Ruiter ging in Denemarken met de eindzege aan de haal, terwijl Wim van der Veen de beste was in Duitsland.

Sanders en Bergmann op Kreta voor ECC 2021

Woensdag 27 oktober beginnen in Chania, Griekenland, de European Championships of Champions (ECC) 2021. Na een jaar afwezigheid nemen alle nationale kampioenen van Europa het weer tegen elkaar op. Namens Nederland komen de Elite kampioenen van 2020 in actie: Nicole Sanders en Mike Bergmann.