Selectie voor EK dames bekend

zaterdag 29 februari 2020

Zaterdag 29 februari zijn de zes dames bekend gemaakt die Team NL Bowling gaan vertegenwoordigen tijdens de European Women Championships 2020. Die vinden komende juni plaats in Aalborg, Denemarken.

Zaterdag 29 februari zijn de zes dames bekend gemaakt die Team NL Bowling gaan vertegenwoordigen tijdens de European Women Championships 2020. Die vinden komende juni plaats in Aalborg, Denemarken.

Selectie
De damesselectie werkt sinds januari 2019 al toe naar de EWC 2020. Bondscoaches Mariska van den Bos en Alex de Vries hebben de selectie nu terug gebracht van 10 naar 6, waarmee zij zich nu kunnen focussen op teambuilding en de puntjes op de i voor het evenement.

De EWC-selectie bestaat uit: Beaudine Kriele, Chantal Jacobs, Denise Blankenzee, Lindsey Paling, Nicole Sanders en Samantha Greiner. Anouk Keizer blijft de gehele voorbereiding bij de groep als reservespeelster. Dit betekent dat Anique van Ewijck, Maxime de Rooij en Rianne van Zijp niet mee gaan naar Aalborg.

Blankenzee, Greiner en Sanders maaktten in 2018 ook deel uit van het team dat bij de laatste EWC de bronzen Team-medaille won. Paling en Jacobs kwamen in jeugdteams al uit voor Team NL Bowling en maken nu hun debuut bij de senioren. Dit geldt ook voor jongeling Beaudine Kriele, die momenteel ook nog onderdeel is van de U18-groep, die komende april de EK jeugd in eigen land speelt.

Road to Aalborg
De EWC 2020 in Aalborg worden donderdag 4 juni geopend Lovvang Bowling Center. Het toernooi begint vervolgens met het Singles Event, gevolgd door het Doubles Event, Trios Event en het Team Event. De beste 24 damen in de All-Events sluiten 13 juni de EWC 2020 af met het Masters Event.

Tijdens de EWC 2020 wil het team natuurlijk de prestaties van 2018 verbeteren (twee keer brons), maar de EK gelden ook als kwalificatietoernooi voor de WK 2021 en de World Games 2021.

Voor meer informatie over het team en de EWC 2020, klik hier. Volg het team op social media via @teamnlbowling.

We wensen coaches Van den Bos en De Vries en het team veel succes met het vervolg van de voorbereiding!

Misschien ook interessant...

Schrijf je nu in voor de Ton Zandboer Cup 2020

Voor de editie van 2020 hebben we ook direct de locatie voor de finale vast gelegd: Tilburg! Omdat we in 2020 afscheid nemen van Ton Zandboer als NBF-bestuurder, Tilburger in hart en nieren én naamgever van deze cup.

Om ook die laatste teams de mogelijkheid te bieden in te schrijven voor de Ton Zandboer Cup kan er nog t/m 31 december voor dit leuke evenement worden ingeschreven. Mis het niet!

Deadline om toernooien aan te melden voor seizoen 2021-2022 verplaatst naar 1 maart

We zijn positief ingesteld en gaan er dus vanuit dat we vanaf september 2021 weer een volledig én volwaardig seizoen kunnen organiseren. Toernooiorganisatoren en verenigingen kunnen nu hun toernooien voor 2021-2022 aanmelden. I.v.m. de huidige lockdown hebben we de deadline verplaatst naar 1 maart.

Online bijeenkomst voor begeleiders G-bowlen

Maandag 1 februari organiseert de NBF een netwerkbijeenkomst voor alle begeleiders die in Nederland betrokken zijn bij het bowlen voor mensen met een verstandelijke beperking. De bijeenkomst is bedoelt met elkaar de actualiteit rondom het coronavirus te bespreken en de gevolgen daarvan voor de specifieke doelgroep.

De mondkapjesplicht tijdens het bowlen

De mondkapjesplicht geldt vanaf 1 december voor iedereen van 13 jaar en ouder die zich begeeft in alle publieke binnenruimtes, zoals binnensportaccommodaties. Deze verplichting geldt in eerste instantie voor drie maanden. In dit artikel lichten we toe welke gevolgen het heeft voor het beoefenen van de bowlingsport.