Planning Nationale Trio Leagues, NBF kampioenschappen en evenementen

vrijdag 6 november 2020

We kijken vooruit naar het moment dat er weer meer mag op de bowlingbaan en we onze activiteiten weer kunnen opstarten. Graag delen we met jullie onze piketpaaltjes wanneer we moeten beslissen over de doorgang van diverse activiteiten.

We kijken vooruit naar het moment dat er weer meer mag op de bowlingbaan en we onze activiteiten weer kunnen opstarten. Graag delen we met jullie onze piketpaaltjes wanneer we moeten beslissen over de doorgang van diverse activiteiten.
Voorjaar 2021
Begin september begonnen we vol goede moed aan het nieuwe bowlingseizoen, de situatie in Nederland met betrekking tot het coronavirus liet zelfs toe dat we op drie locaties Nederlandse kampioenschappen konden organiseren. Ook konden de NK 50+ in oktober nog doorgaan, gingen de meeste huisleagues bij verenigingen van start en werden er enkele toernooien gespeeld.
Inmiddels is de situatie dusdanig veranderd dat vrijwel alle georganiseerde bowlingactiviteiten stil liggen. Er kan nog wel gebowld worden, maar in zeer beperkte mate (lees ook de update van 5 november). We kijken dan ook reikhalzend uit naar de tijd waarin we weer in competitieverband kunnen bowlen.
Samen met alle aangesloten verenigingen en vele toernooiorganisatoren zorgt de NBF voor een goed gevulde wedstrijdkalender. De NBF is verantwoordelijk voor de Nationale Trio Leagues en diverse nationale kampioenschappen. Hoe we nu tegen het doorgaan van die evenementen aankijken delen we hieronder, zoals eerder al besproken is in de online meeting met voorzitters van aangesloten verenigingen.
Met de kennis van nu
Bij vrijwel alles wat we op dit moment communiceren, moeten we toevoegen dat we dat doen met ‘de kennis van nu'. We leven in een bijzondere tijd waarin de omstandigheden continu veranderen. Toch willen we jou als lid perspectief bieden op wat je dit seizoen van ons mag verwachten aan evenementen. Bekijk hieronder onze planning, waarna we enkele evenementen extra uitlichten:
Activiteit: Startdatum: Deadline Go / No Go:
Nationale Trio Leagues 9 januari 2021 1 december 2020
NK 50+ Scratch 17 januari 2021 n.n.b.
Ton Zandboer Cup 1 februari 2021 1 december 2020
Stedenontmoetingen 28 maart 2021 1 februari 2021
NK D-bowlen 8 mei 2021 1 maart 2021
NK Bedrijfsbowlen 9 mei 2021 Geannuleerd
NK Schoolbowlen 15 mei 2021 Geannuleerd
NK G-bowlen 16 mei 2021 1 januari 2021
NK jeugd & senioren 29 mei 2021 1 maart 2021
NK 50+ Dubbels 6 juni 2021 1 mei 2021
Dag der Kampioenen 28 augustus 2021 1 juni 2021

Ook is gesproken over de Verenigingskampioenschappen, die gepland staan in het weekend van 13/14 maart 2021. Het wel of niet organiseren van deze kampioenschappen is een verantwoordelijkheid van de betreffende vereniging. Natuurlijk houden wij vinger aan de pols en denken we mee wat mogelijk is dit seizoen. Het doorgaan van de Dag der Kampioenen hangt niet af van het wel of niet doorgaan van de Verenigingskampioenschappen, al zal het grote invloed hebben op de kans of de DDK wel of niet door kan gaan.
Nationale Trio Leagues
Onder de noemer NTL vallen alle landelijke en regionale trio leagues, ook die voor onze leden met een auditieve beperking. Die laatste staat nu gepland op 9 januari, wat de startdatum in het overzicht verklaard.
Ons streven is uiterlijk 1 december een plan te presenteren met diverse scenario's waarin we in huidige seizoen nog trio leagues kunnen organiseren. Het is aan teams die zich deze zomer hebben ingeschreven opnieuw te bepalen of zij willen deelnemen. Als we daarnaast kans zien om nieuwe teams de mogelijkheid te bieden zich alsnog aan te melden, dan laten we dat niet na. Klik hier voor meer informatie over de NTL.
NK 50+ Scratch
De voorbereidingen op deze kampioenschappen zijn momenteel in volle gang en samen met ESBC Nederland, verantwoordelijk voor de organisatie van deze NK, houden we de situatie in de gaten en houden we de ingeschreven leden op de hoogte van de stand van zaken. Klik hier voor meer informatie over de NK 50+ Scratch.
NK Schoolbowlen
We zijn tot de conclusie gekomen dat organisatie van de NK Schoolbowlen dit seizoen niet haalbaar is, vanwege de lange voorbereidingsperiode die nodig voor alle betrokken bowlingcentra, verenigingen en basisscholen. Een grote teleurstelling, want naast het feit dat de finaledag altijd geweldig is om te organiseren, hebben de NK ook een grote promotionele waarde onder de jeugd. Alle onzekerheden die er op dit moment zijn over de komende periode hebben ons dit besluit doen nemen.
Hetzelfde geldt voor de NK Bedrijfsbowlen, een evenement dat we graag een nieuwe boost willen geven, maar wat tot op heden nog niet van de grond is gekomen. In de huidige situatie is dat ook onmogelijk, vandaar dat we het evenement voor dit seizoen van de kalender moeten halen. We onderzoeken de mogelijkheid om een alternatief te organiseren nog.
Blijf op de hoogte
Bovenstaande informatie hebben we ook gepubliceerd op een aparte webpagina. Op deze webpagina houden we de planning continu up to date. Houdt deze pagina dus in de gaten voor de laatste stand van zaken.
Heb je vragen en/of opmerkingen over bovenstaande, neem dan contact met ons op via wedstrijdzaken@nbfbowlen.nl.

Misschien ook interessant...