Paling en Stinissen klaar voor deelname aan QubicaAMF World Cup 2020

donderdag 14 november 2019

Vrijdag 15 november stappen Lindsey Paling, Michell Stinissen, coach Ron van den Bogaard en de ouders van Lindsey in het vliegtuig voor een vlucht naar Palembang, Indonesië. Daar wordt zondag 17 november de 55e editie van de QubicaAMF World Cup geopend, die maandag 18 november van start gaat.

Vrijdag 15 november zijn Lindsey Paling, Michell Stinissen, coach Ron van den Bogaard en de ouders van Lindsey in het vliegtuig gestapt voor een vlucht naar Palembang, Indonesië. Daar wordt zondag 17 november de 55e editie van de QubicaAMF World Cup geopend, die maandag 18 november van start gaat.

Drie keer is scheepsrecht
Voor de 33-jarige Stinissen wordt het de derde keer dat hij deelneemt aan die mooie evenement. Na een toernooi in Europa en één in Midden-Amerika, mag hij nu naar Azië om het oranje van Team NL Bowling te vertegenwoordigen. Toevalligerwijs behaalde Stinissen twee keer exact hetzelfde resultaat: een 36e plek. Niet de prestatie waarvoor Stinissen deelneemt en hij is dan ook zeer gemotiveerd om dit jaar wél de top 24 te halen en liefst nog meer rondes door te komen.

De Bowler van het Jaar 2018 & 2019 krijgt in Palembang te maken met maarliefst 74 tegenstanders! Er zijn weinig sportevenementen in de wereld waar zoveel nationaliteiten het in één event tegen elkaar opnemen. Onder hen ook een flink aantal toppers, zoals bijvoorbeeld uit Australië, Duitsland, Finland, Tsjechië, de Aziatische landen, Venezuela en Zuid Afrika.

Debuut
Voor wie het hele spektakel een nieuwe ervaring wordt is de 22-jarige international Lindsey Paling! Zij won dit jaar de qualifier en stelde daarmee het ticket voor de World Cup veilig. Voor Paling, momenteel met Team NL Bowling in voorbereiding op de EK dames komende zomer, is de World Cup een prachtige kans om nieuwe ervaring op te doen. Paling kwam al eerder voor Nederland in actie tijdens een EK jeugd (2015) en een WK jeugd (2018) en nu meldt zij zich voor het eerst tussen de senioren.

Ook Paling krijgt te maken met enkele absolute wereldtoppers tussen haar 60 tegenstanders. Zo komt namens de Verenigde Staten voormalig Wereldkampioene Kelly Kulick in actie. Sana Pasanen uit Finland staat al jaren aan de Europese top en namens de Dominicaanse Republiek komt 2-voudig World Cup winnares Aumi Guerra in actie. Zij was in 2010 en 2011 de allerbeste en heeft ook in alle opvolgende edities deelgenomen, waarbij ze altijd in de top meedraait.

Mis niets uit Indonesië
Wil je écht niets missen van de actie in Palembang, dan moet je mogelijk toch even je wekker zetten. Er is 6 uur tijdsverschil met Nederland en de wedstrijden starten over het algemeen om 9 uur 's ochtends lokale tijd. Maar als je het wilt, is het evenement goed te volgen. Zowel via live streaming, scoring als social media.

Klik op onderstaande banner om naar onze QubicaAMF World Cup webpagina te gaan, waar je alle handige links vindt om niets van het evenement te missen. Voor updates vanuit het team: volg @teamnlbowling op instagram.


Misschien ook interessant...