Ook World Bowling stelt diverse evenementen uit

dinsdag 21 april 2020

In navolging van de Europese kampioenschappen in 2020, zijn nu ook diverse grote internationale evenementen uitgesteld. Het biedt Team NL Bowling de kans zich na de EK's goed voor te kunnen bereiden op nieuwe evenementen.

In navolging van de Europese kampioenschappen in 2020, zijn nu ook diverse grote internationale evenementen uitgesteld. Het biedt Team NL Bowling de kans zich na de EK's goed voor te kunnen bereiden op nieuwe evenementen.

Een opsomming:

WK Jeugd 2020 (U21)
De WK Jeugd voor speler t/m 21 jaar stond dit jaar gepland in september, in Peru. Voor dit evenement is nog geen alternatieve datum gekozen, er wordt namelijk onderzocht of het evenement gecombineerd georganiseerd kan worden met de WK Junioren (U18). Dit evenement staat gepland in juni 2021, in Helsingborg, Zweden.

QubicaAMF World Cup 2020
Dit evenement is verplaatst van november 2020 naar maart 2021. Het toernooi wordt nog steeds in Koeweit georganiseerd. Eerder communiceerden wij in november namens Nederland geen spelers uit te zenden. We onderzoeken of dit uitstel van vijf maanden toch mogelijkheden biedt om uitzending mogelijk te maken.

Combineerde WK 2021
De stip op de horizon waar de dames en heren van Team NL Bowling naar toe werken: De WK 2021 in Koeweit. Deze kampioenschappen zijn verplaatst van oktober 2021 naar 2022. Wanneer de teams van Team NL Bowling zich in januari 2021 voor deze WK plaatsen, is er ruim voldoende tijd om goed voorbereid aan de start van de WK te verschijnen.

World Games 2021
In navolging van de Olympische Spelen 2020 zijn ook de World Games 2021 met een jaar uitgesteld. De World Games worden in de zomer van 2022 georganiseerd in de Amerikaanse stad Birmingham.

WK Senioren 50+
De WK voor 50-plussers wordt georganiseerd in november 2021. Las Vegas is niet langer de beoogde locatie. De locatie wordt waarschijnlijk in juni van dit jaar bekend gemaakt.

Misschien ook interessant...

Den Bosch en Veendam grote kampioenen tijdens Stedenontmoeting Jeugd

In Bowling IJsselmonde in Rotterdam zijn vandaag de Stedenontmoeting Jeugd titels ten prooi gevallen aan de BV Den Bosch (pupillen en aspiranten) en aan de BV Veendam (Junioren).

Doe mee met Storm Lightning Rounds, powered by Lanetalk

Lanetalk, scoringpartner van de NBF, en Storm komen met een nieuw mondiaal toernooi waar jij nu kunt deelnemen in 15 centra verspreid door heel Nederland. Speel jezelf in de finale eind juli en maak kans op prachtige prijzen uit de prijzenpot ter waarde van 10.000 euro.

Blankenzee en Van Weeren gaan de strijd aan tijdens de ECC 2019

In Ankara, de hoofdstad van Turkije, beginnen woensdag 23 oktober de European Championships of Champions. Namens Team NL Bowling komen Denise Blankenzee en Jord van Weeren in actie. Zij zijn maandag 21 oktober in Ankara aangekomen.

We mogen weer!

Of je nou direct voor die perfect game gaat of blij bent wanneer een paar ballen de pins daadwerkelijk raken: Vanaf woensdag 1 juli mogen we in heel Nederland weer bowlen! En wat hebben we het gemist.