Online meeting met voorzitters opnieuw waardevol gebleken

woensdag 23 september 2020

Maandag 21 september vond een nieuwe online meeting plaats met voorzitters van de aangesloten verenigingen. Ondanks dat de grootte van de groep iets kleiner was dan de vorige twee meetings, bleek het niet minder waardevol voor alle aanwezigen.

Maandag 21 september vond een nieuwe online meeting plaats met voorzitters van de aangesloten verenigingen. Ondanks dat de grootte van de groep iets kleiner was dan de vorige twee meetings, bleek het niet minder waardevol voor alle aanwezigen.

Het seizoen is begonnen
Een online meeting voor voorzitters van aangesloten verenigingen, het NBF-bestuur en medewerkers van de bond. De eerste keer dat het georganiseerd werd was duidelijk geworden dat het coronavirus niet iets was maar we "even een paar weekjes doorheen moesten" en dat duidelijk werd dat het organiseren van de bondsvergadering in Tilburg niet haalbaar bleek. Toch wilden we graag in gesprek blijven met de aangesloten verenigingen en zo ontstond het initiatief om elkaar online, met behulp van het programma Microsoft Teams, te ontmoeten.

De eerste twee bijeenkomsten gingen met name over de stand van zaken rondom het coronavirus en dan met name rondom de beperkingen die het onmogelijk maakte onze sport te beoefenen. Sinds juli kan er op de meeste plekken weer gebowld worden en begin september zijn de meeste verenigingen dan ook 'gewoon' met het activiteitenaanbod gestart. Gewoon, maar vaak net even anders dan anders. Tijdens de meeting, waarbij zo'n 15 verenigingen vertegenwoordigd waren, bleek dat de meeste verenigingen met enkele kleine aanpassingen een goede modus hebben gevonden om het huisleagueseizoen van start te laten gaan. Een positief geluid en een compliment aan alle betrokken bestuursleden, organisatoren én deelnemers!

Hoe lastig ook, het is goed dat iedereen de draad weer heeft proberen op te pakken. Sport biedt mensen afleiding, een uitlaatklep en brengt mensen met elkaar in contact. Aspecten die voor veel mensen belangrijk zijn deze periode en daarom is het goed te horen dat de meeste verenigingen weer aan de slag zijn gegaan.

Tijdens de meeting werden de eerste ervaringen na drie weken huisleague uitgewisseld. Exact waarom deze online meetings waardevol zijn: In deze periode die nieuwe uitdagingen met zich meebrengt voor ons allemaal, weten twee meer dan één. En dus is het heel waardevol om met elkaar ideeën uit te wisselen over de organisatie van leagues en toernooien en om te gaan met de maatregelen die van kracht zijn.

Houd rekening met elkaar!
Duidelijk oproep die vanuit alle verenigingen gedeeld werd: Houd rekening met elkaar! Wat je politieke voorkeuren ook zijn, welke theorie over het virus je ook gelooft en welke ervaringen je zelf ook hebt gehad, om samen van onze sport te kunnen blijven genieten is het van belang om rekening met elkaar te houden. Dat betekent dus dat we de maatregelen die van kracht zijn blijven volgen. Even geen highfive na een strike, niet bij elkaar klonten wanneer je clubgenoot op 10 strikes staat en iedereen die perfect game wil aanschouwen, even niet gezellig met elkaar aan de bar zonder 1,5e meter afstand na afloop van de serie.

Wanneer we daar met elkaar alert op blijven, verkleinen we de kans dat het virus zich binnen het bowlingcentrum kan verspreiden. En vergroten we dus de kans dat er gebowld kan blijven worden. En daar zijn we allemaal bij gebaat.

Blijf thuis bij klachten, vermijd zoveel mogelijk het contact, desinfecteer je handen regelmatig en houd rekening met de ander!


(klik voor vergroting)
Samen sterk!
We geloven altijd al in het ondelinge contact, nu zéker! Daarom staat de volgende online meeting alweer gepland, op dinsdagavond 27 oktober 2020. We hopen dan opnieuw veel voorzitters (of vervangende bestuursleden) te mogen ontvangen om met elkaar de actuele uitdagingen te bespreken.

Voor die tijd, op zaterdag 10 oktober, staat de jaarlijkse NBF Bondsvergadering nog op de kalender, waar we tevens veel afgevaardigden van verenigingen hopen te mogen ontmoeten. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Samen staan we sterk. We kunnen elkaar helpen met het uitwisselen van goede voorbeelden en het beantwoorden van vragen. We nodigen alle voorzitters dan ook van harte uit om in de tussentijd gebruik te blijven maken van het MS Teams kanaal als het gaat om het delen van goede voorbeelden of het stellen van vragen. Nog geen toegang tot het kanaal, stuur ons dan een mail.

Daarnaast bestaat natuurlijk altijd de mogelijkheid om contact op te nemen met één van onze collega's. We zijn op maandagochtend van 09.00 uur t/m 12.30 uur en op vrijdag van 09.00 uur t/m 16.00 uur telefonisch bereikbaar en alle dagen per e-mail. Klik hier voor de adressen per medewerker.

Misschien ook interessant...