Nederlanders succesvol in het buitenland

dinsdag 10 maart 2020

Afgelopen weekend stonden er diverse toernooien op de kalender, waaronder twee internationale. Brent de Ruiter ging in Denemarken met de eindzege aan de haal, terwijl Wim van der Veen de beste was in Duitsland.

Afgelopen weekend stonden er diverse toernooien op de kalender, waaronder twee internationale. Brent de Ruiter (foto) ging in Denemarken met de eindzege aan de haal, terwijl Wim van der Veen de beste was in Duitsland.

Youth Euro Trophy (YET)
De YET was toe aan de 6e stop, het 7e Koge Youth Masters in Denemarken. Diverse jeugdigde Nederlanders maakten de reis naar het noorden. In categorie 4 (mixed) wist international Brent de Ruiter zich als vijfde voor de finales te plaatsen. Hierin versloeg hij achtereenvolgens de nummer vier, de nummer twee en de nummer één (allen uit Denemarken) om zich te kronen tot de kampioen!

De Ruiter was niet de enige landgenoot die de finales wist te bereiken. Jeugdinternationals Milan Scheffer en Kenneth Ramos slaagden er ook in, in categorie 3. Scheffer strandde bij de laatste 16, Ramos strandde één ronde verder in de kwartfinales.

Bij de meisjes in categorie 2 wist jeugdinternational Beejée Westerdijk de finales te bereiken. Helaas was Helene Lærkegård met 2-1 te sterk en strandde Westerdijk bij de laatste 16.

Al met al mooie resultaten voor dit viertal. Klik hier voor een overzicht van alle uitslagen. De volgende stop in de YET is tevens de laatste voor de finaledag, eind deze maand in Zwitserland. Zie ook yet-international.com.

International Senior Bowling Tour (ISBT)
In Duitsland werd in de ISBT het 15e Arthurs Senior Open georganiseerd. Ook hier kwamen verschillende landgenoten in actie. Bij de heren plaatste Wim van der Veen zich als tweede voor de finalerondes. In de volgende ronde wist hij ter nauwernood boven de streep te blijven, wat hij volledige goed maakte in de finale. Met 995/4 en zijn score uit de ronde ervoor (865/4) behield hij precies één pin voorsprong op nummer twee Peter Kopp!

Bij de heren eindigde nog enkele landgenoten in de top van het klassement: Auke Broekhuizen werd 7e, Harry Sanders 13e, Guus Cramer 17e en Rene Gooyers 18e.

Bij de dames wisten ook enkele landgenoten de finalerondes te behalen. Claribel Muis werd er knap 5e, vlak voor Inge Hazeleger die 6e werd. Anna Yang werd 10e.

Klik hier voor een overzicht van alle uitslagen.

Misschien ook interessant...

Stedenontmoeting Senioren 2020

Afgelopen seizoen heeft de BV Haarlem de Stedenontmoeting Senioren voor de 3e keer in successie gewonnen.

Vanwege het feit dat de BowlingVereniging Haarlem het evenement nog een keer mocht organiseren en er in 2019 geen mogelijk voor was zal de Stedenontmoeting Senioren 2020, voorlopig voor de laatste keer, plaatsvinden in Bison Bowling Haarlem.

Van Weeren en Jacobs presteren goed tijdens EBT in Noorwegen

Er kan weer gebowld worden en er kan weer gereisd worden en dus komen weer diverse Nederlandse deelnemers in actie tijdens de European Bowing Tour. Met de tweede plek voor Jord van Weeren als beste resultaat.

EYC 2020 van 9 tot en met 17 oktober in Tilburg

De Europese Jeugdkampioenschappen 2020 zijn verplaatst naar oktober: van 9 tot en met 17 oktober staat Tilburg in het teken van de titelstrijd die oorspronkelijk vanaf 4 april zou worden gehouden.

Spanning loopt op na 4e speeldag G-league

De league voor teams G-Bowlen in Noord Holland - Flevoland loopt op zijn eind en dat betekent dat de spanning flink gaat toenemen.