Michell Stinissen & Lindsey Paling winnen QubicaAMF World Cup Qualifier 2019

zaterdag 7 september 2019

Michell Stinissen en Lindsey Paling mogen Nederland in november vertegenwoordigen op de World Cup in Palembang, Indonesië. Ze wisten het kwalificatie event in Bowl & Fun Emmen te winnen door in de finale af te rekenen met respectievelijk Jeffrey van de Wakker en Bianca Brommer.

Michell Stinissen en Lindsey Paling mogen Nederland in november vertegenwoordigen op de World Cup in Palembang, Indonesië. Ze wisten het kwalificatie event in Bowl & Fun Emmen te winnen door in de finale af te rekenen met respectievelijk Jeffrey van de Wakker en Bianca Brommer. Bekijk hier de uitslagen.

Eén spare kan het verschil maken
Er stond veel op het spel in Emmen. 12 heren en 8 dames begonnen 's morgens aan wat voor iedereen een hele bijzondere dag kon gaan worden. In de eerste ronde werden vijf games gespeeld waarna de onderste 3 heren en onderste 2 dames zouden afvallen. De heren maakten er een spannend schouwspel van waarbij de scores erg dichtbij elkaar zaten en spelers continue van positie wisselde. Uiteindelijk zat er slechts acht pins tussen de 12e en laatste plaats en de veilige 9e plaats. Bij de dames werd ook pas in de laatste game beslist wie er af gingen vallen. Bianca Wiekeraad trok aan het langste eind waardoor Beaudine Kriele en Mariska van den Bos afvielen. Bij de heren viel het doek voor Mathijs Beverdam, Joshua Schuurman en Yorick van Deutekom.

Na een gezamenlijke lunch werden in de tweede ronde 3 games gespeeld waarna op nieuwe 3 heren en 2 dames het veld moesten ruimen. Vervolgens werd in de derde ronde nog eens 2 games gespeeld waarna de drie stepladder finalisten bekend waren. De scores uit alle rondes telden mee dus een goede score in de ochtend kon je wat ademruimte geven. Bij de dames leek Chantal Jacobs eenvoudig de stepladder als koploper te gaan halen, maar Lindsey Paling kwam na een mindere start ijzersterk terug. In één game (258-158) werd bijna de volledige achterstand goed gemaakt waarna ze sterk bleef spelen en na 10 games nipt voor Chantal zich als eerste plaatste voor de stepladder. Bianca Brommer plaatste zich als derde door in de derde ronde knap een flinke achterstand op Samantha Greiner goed te maken.

Bij de heren beleefde Jeffrey van de Wakker een ijzersterke dag door met een gemiddelde van ver boven de 250 ruim als eerste naar de stepladder te gaan. Michell Stinissen volgde als tweede en de jarige Eric Koning ging als derde door.

Presteren op het juiste moment
Eén tegen één wedstrijden beslissen alle grote kampioenschappen zoals WK's, EK's en World Cups. Zelfs de PBA wordt op die manier beslist. Het is een spelletje op zich waar je het beste in jezelf naar boven moet halen onder grote druk en op het juiste moment. Bij de dames ging de eerste wedstrijd tussen Chantal en Bianca. Beide dames leken wat last te hebben van de zenuwen en hadden de hele game moeite om de pocket te vinden. Desondanks wist Bianca zich het snelst te herpakken en mocht het zo in de finale opnemen tegen Lindsey. In de finale gebeurde hetzelfde als de wedstrijd ervoor en ging het dus vooral om wie de meeste spares zou maken. Lindsey deed dit het beste en mag zich zo heel knap op gaan maken voor haar eerste deelname aan de World Cup!

Bij de heren ging de eerste wedstrijd tussen twee lefties van twee verschillende generaties. Michell liet echter blijken dat hij geen tijd te verspillen had en opende de game met 9 strikes waardoor de overwinning al snel een feit was ondanks de goede game van Eric. In de finale wachtte topfavoriet Jeffrey van de Wakker. Jeffrey kon niet het niveau vasthouden uit de voorgaande rondes niet vasthouden waardoor Michell met een steady game de overwinning na 2017 opnieuw naar zich toe trok. Hij mag dus samen met Lindsey afreizen naar Indonesië.

QubicaAMF World Cup 2019
De 55e editie van de World Cup wordt gehouden in Palembang, Indonesië en wordt gespeeld van 16 t/m 24 november. Volg de pagina's van @TeamNLBowling om niets te missen van de reis van Lindsey en Michell.

Misschien ook interessant...