Lizzy Flapper en Xavi van Diest winnen YET stop in België

maandag 1 november 2021

Tijdens het Internationale JIC Sinjoor Jeugd Toernooi in België, de tweede stop in de Youth Euro Trophy (YET), kwamen ook dit seizoen weer veel Nederlandse jeugdleden in actie. Flapper en Van Diest gingen er in hun klasse met het goud vandoor.

Tijdens het Internationale JIC Sinjoor Jeugd Toernooi in België, de tweede stop in de Youth Euro Trophy (YET), kwamen ook dit seizoen weer veel Nederlandse jeugdleden in actie. Flapper en Van Diest gingen er in hun klasse met het goud vandoor.

Verdeeld over zes klassen, waarbij A voor de jongste jeugd is en F voor de jong senioren tot 25 jaar, spelen jongens en meisjes apart voor de prijzen.

In de A-klasse wist de 9-jarige Xavi van Diest al zijn Belgische tegenstanders achter zich te laten. Zo heeft hij op deze jonge leeftijd al een internationaal toernooi achter zijn naam staan. Super mooi!

In de F-klasse was er bij de meisjes een volledig Nederlands podium. Lizzy Flapper ging er met de winst vandoor, na in de finale Beejée Westerdijk te hebben verslagen. Zij ontving het zilver. Brons was er voor Anouk Keizer, die daarmee het Nederlandse podium completeerde.

In de B-klasse waren er ook twee Nederlandse medaillewinnaars: Radin Alizade won zilver bij de jongens en Kalyn Hamminga won brons bij de meisjes.

Zilver was er ook voor Veerle Tribulet, zij werd tweede in de C-klasse bij de meisjes.

Tot slot kenden Vince van der Loo en Milan Scheffer een succesvol toernooi in de E-klasse. Van der Loo werd er tweede en Scheffer werd er derde.

Zo wist de Nederlandse jeugd dus goed mee te doen op één van de eerste internationale toernooien na de lockdowns. Geweldig dat dit weer kan en het smaakt ook meteen naar meer.

Benieuwd naar alle uitslagen van deze YET-stop? Ga naar www.jicsinjoor.eu/results

Onze felicitaties gaan uit naar alle prijswinnaars en Flapper en Van Diest in het bijzonder voor hun gouden medailles!

Foto: Een groot deel van de Nederlandse deelnemers verzamelde zich voor deze groepsfoto. Klik voor vergroting.

Misschien ook interessant...

Vijf cursisten volgen opleiding Basisbegeleider

Zaterdag 12 oktober ontvingen onze docenten Wendy Haak en Ben van Spronsen vijf cursisten voor de opleiding tot Basisbegeleider. Daarmee hebben de deelnemers een eerste stap gezet richting een mooie trainersloopbaan.

Meld je toernooi aan voor seizoen 2021-2022

We zijn positief ingesteld en gaan er dus vanuit dat we vanaf september 2021 wel weer een volledig én volwaardig seizoen kunnen organiseren. Toernooiorganisatoren en verenigingen kunnen nu hun toernooien voor 2021-2022 aanmelden.

MMEB-league in Flevoland & Noord-Holland breidt uit naar 5 verenigingen en 12 teams.

Waar de Nationale Trio Leagues afgelopen weekend van start gegaan zijn, start voor de bowlers met een verstandelijke beperking in Flevoland & Noord-Holland het nieuwe leagueseizoen zaterdag 5 oktober. Mét een nieuwe vereniging.

Update coronavirus: De lobby gaat onverminderd door!

De persconferentie van onze minister-president Mark Rutte op 19 mei heeft niet direct duidelijkheid opgeleverd wanneer er in heel Nederland weer gebowld kan worden. Onze lobby om alle bowlingcentra per 1 juni te openen en daarbij de bowlingsport toe te staan, gaat daarom onverminderd door.