International February: it's on!

zaterdag 1 februari 2020

Nee, we gaan in februari niet alles in het Engels doen. Maar we kijken wel uit naar twee prachtige internationale toernooien deze maand: Het 20e Brunswick Open Internationaal YET Toernooi in Nieuwegein en het Hammer Bronzen Schietpoel Toernooi in Tilburg.

Nee, we gaan in februari niet alles in het Engels doen. Maar we kijken wel uit naar twee prachtige internationale toernooien deze maand: Het 20e Brunswick Open Internationaal YET Toernooi in Nieuwegein en het Hammer Bronzen Schietpoel Toernooi in Tilburg.

Youth Euro Trophy
Het 20e Brunswick Open Internationaal YET toernooi in stop vijf van de Europese jeugdtour en wordt gespeeld van zondag 2 februari t/m zondag 16 februari. De eerste dagen komen vooral Nederlandse en Belgische deelnemers in actie, naar mate het toernooi vordert wordt het karakter van het deelnemersveld dat de banen van Bowling Nieuwegein betreedt steeds internationaler. Jeugdige talenten uit maar liefst 13 landen komen naar Nederland om in diverse categoriën te strijden om het goud.

De Nederlandse jeugd en jong senioren hebben een mooie staat van dienst in de YET-tour en willen zich vanzelfsprekend ook 'in eigen huis' van hun beste kant laten zien. De komende weken krijgen zij eerst 6 games de kans om zich te plaatsen voor de finaledag op 16 februari. Ga naar yet-netherlands.com voor het volledige programma, een overzicht van alle deelnemers en meer.

European Bowling Tour
Op de finaledag in Nieuwegein start in Tilburg de 4e stop in de Europese Bowling Tour (EBT): het Hammer Bronzen Schietspoel Toernooi 2020. Organisator Luc Jansen kan dit jaar weer rekenen op een prachtig deelnemersveld, met vele internationale toppers die het tegen elkaar gaan opnemen op de banen van Dolfijn - The Plays To Be. Grote vraag is natuurlijk weer: Lukt het dit jaar een Nederlander om zijn of haar naam aan de bronzen schietspoel toe te voegen? Sinds 2003 kent het toernooi enkel internationale winnaars.

Vanaf 16 februari worden er dagelijks voorrondes gespeeld met als doel een plek te bemachtigen in de finales die op zondag 23 februari worden gespeeld. Voor een overzicht van alle deelnemers en meer informatie over de opzet van het toernooi, ga naar schietspoel.nl

Foto: Welke naam voegt zich bij de winnaars van het Hammer Bronzen Schietspoel Toernooi (© Schietspoel.nl)

Misschien ook interessant...

Deel Nationale Trio Leagues afgelast voor 15 maart i.v.m. coronavirus

Op basis van het advies van NOC*NSF en het RIVM heeft het NBF-bestuur besloten om de leagues waarbij teams en/of spelers uit Noord-Brabant komen voor zondag 15 maart af te gelasten.

We gaan iets nieuws doen! De NBF Christmas Challenge

Samen met official scoringpartner Lanetalk en verschillende bowlingcentra uit het land organiseren we in december de NBF Christmas Challenge! De NBF Christmas Challenge is een coronaproof uitdaging waaraan je kunt deelnemen tijdens jouw uurtje bowlen of training. De uitdaging wordt georganiseerd met behulp van de Lanetalk app. Doe mee en ga er met de hoofdprijs van 250 euro vandoor!

Teamcaptains online in gesprek over restant NTL-speeldagen

Maandag 14 december organiseerden we een online bijeenkomst met teamcaptains van de diverse Nationale Trio Leagues. Onderwerp van gesprek was de invulling van de resterende speeldagen van dit seizoen.

League G-bowlen Noord-Holland & Flevoland weer begonnen

Het derde seizoen van deze League is van start gegaan. Waar het 2 jaar geleden als een pilot begon begint deze competitie voor mensen met een beperking steeds vastere vormen aan te nemen.