In memoriam - Jules Heere

maandag 22 februari 2021

Zondag 21 februari ontvingen wij het bericht dat Jules Heere op donderdag 18 februari is overleden. Hij is 91 jaar geworden.

Zondag 21 februari ontvingen wij het bericht dat Jules Heere op donderdag 18 februari is overleden. Hij is 91 jaar geworden.

Als oud bestuurslid en Erelid heeft Jules Heere veel betekend voor de Nederlandse Bowling Federatie en de bowlingsport in het algemeen. Hij was o.a. de oprichter van ons bowlingblad, Landelijk orgaan van de Nederlandse bowling en kegelfederatie, later Bowling Revue en Bowling Sportmagazine, wat we nu kennen als het tabloid Bowlen.nl. Hij fungeerde ruim 40 jaar als hoofdredacteur van dit medium. Ook kwam het boek '40 jaar Nederlandse Bowling Federatie 1962-2002' uit zijn pen. In de WK in Abu Dhabi ontving hij de prijs van beste bowlingjournalist in de wereld.

Als NBF-bestuurder was hij in de periode van 1966 t/m 1972 actief, ook heeft hij in veel commissies van de NBF gezeten, als laatste 45 jaar in de commissie van beroep. Voor al zijn inzet is Jules Heere benoemd tot Erelid van de NBF.

Ons medeleven gaat uit naar de familie en al zijn bowlingvrienden. Wij wensen u veel sterkte met het verwerken van dit verlies.


Misschien ook interessant...

Dag der Kampioenen nog een seizoen verplaatst

De geplande Dag der Kampioenen 2020-2021 gaat in augustus en september van dit jaar niet door. Dit besluit is genomen na inventarisatie bij alle aangesloten verenigingen in relatie tot het organiseren van Vereningskampioenschappen. Natuurlijk ligt de lockdown waarmee we het dit seizoen te kampen hebben gehad ten grondslag aan dit besluit.

Coronatoegangsbewijs (CTB) van invloed op bowlingsport

Vanaf zaterdag 25 september zijn door de overheid de coronaregels aangepast voor de horeca. Omdat de bowlingsport in horeca wordt beoefend, hebben deze regels opnieuw invloed op onze sportbeoefening.

Update coronavirus: geen bowlingactiviteiten mogelijk tot 20 mei

Dinsdagavond 21 april is door de overheid bekend gemaakt dat de huidige maatregelen die betrekking hebben tot het mogelijk beoefenen van de bowlingsport, zijn verlengd tot 20 mei 2020.

Nationaal uitstel m.b.t. aanpassingen bowlingballen

Door de Corona crisis zijn mogelijk veel bowlers niet in de gelegenheid geweest hun bowlingballen aan te passen aan de nieuwe reglementen die internationaal op 1 augustus 2020 ingaan. Het NBF bestuur heeft daarom besloten deze regel, alleen voor nationale competities en toernooien, uit te stellen tot 31 december 2020.