Help ons mee de bowlingsport te promoten tijdens de EKJ

zaterdag 28 augustus 2021

Over twee weken, op zaterdag 11 september om precies te zijn, worden de Europese jeugdkampioenschappen in Tilburg geopend! Voorafgaand aan het toernooi organiseren we ter promotie van de bowlingsport nog een side-event in Tilburg. En daarbij kunnen we jou hulp goed gebruiken!

Over twee weken, op zaterdag 11 september om precies te zijn, worden de Europese jeugdkampioenschappen in Tilburg geopend! Voorafgaand aan het toernooi organiseren we ter promotie van de bowlingsport nog een side-event in Tilburg. En daarbij kunnen we jou hulp goed gebruiken!

Kampioenschappen in eigen land
De Europese jeugdkampioenschappen in eigen land moesten een groot feest worden voor alle bowlers in Nederland. Een feest wordt het nog steeds, maar niet meer zo groot als we gepland hadden. Dit heeft alles te maken met Covid-19. Zo kon de finaledag in de Koepelhal niet doorgaan, waar wij 700 toeschouwers wilde verwelkomen en diverse activiteiten gepland hadden, zoals een reünie voor Team NL Bowling.

Deze week werd bekend dat ook het uitnodigen van toeschouwers in Dolfijn Bowling niet mogelijk blijkt i.v.m. de Covid-19 richtlijnen. Er is een aantal plekken beschikbaar, maar die zijn voorbehouden aan de familie van de spelers. Alle verenigingen ontvangen hierover komende week een e-mail met tekst en uitleg incl. alternatieven om toch met de (jeugd)leden te genieten van de EYC 2021.

Wat wel door kan gaan, maar waarbij we nog op zoek zijn naar vrijwilligers, is het side-event 'Bowlen op het plein'. Natuurlijk willen we de EKJ in eigen land ook gebruiken om de bowlingsport te promoten. In de media, maar dus ook in Tilburg met de mobiele bowlingbaan van BV Zevenaar. Hier hopen we een week lang veel mensen te kunnen uitdagen een strike te komen gooien, terwijl wij ze meer vertellen over de sport en al het aanbod in de regio.

Help ons mee de sport te promoten
'Bowlen op het plein' wordt georganiseerd van donderdag 2 t/m woensdag 8 september en maakt onderdeel uit van Tilburg Vakantiestad. Helaas hebben we te maken gehad met wat tegenslagen, waardoor we nu zo kort voor aanvang geconfronteerd worden met een tekort aan vrijwilligers om de activiteit mogelijk te maken.

Ben jij bereid om ons één of meerdere dagen te helpen? Meld je dan aan via info@nbfbowlen.nl. Onkosten die je moet maken worden vergoed en daarnaast ontvang je per dag een vergoeding van 20 euro.

We kijken uit naar jouw reactie!



Misschien ook interessant...

PBA Pro Bowling game: een alternatief tijdens de lockdown

We missen de strikes, spares en de splits. Al maanden zijn de bowlingcentra gesloten. Om toch een klein beetje het gevoel te behouden is er een alternatief: De PBA Pro Bowling game voor jouw game console.

NBF D-Bowlen: Verbetering Nederlands Record

Afgelopen zaterdag werd de 2e speeldag Dovencompetitie in Scheveningen gehouden.
Daarbij werd het Nederlandse record voor 1 game bij trio mannen door ADSV BC Amstelstad verbroken.

Nederlandse selectie voor EK jeugd in eigen land bekend

Zondag 12 september beginnen in Tilburg de Europese jeugdkampioenschappen en deze week is bekend geworden welke 8 jeugdspelers Team NL Bowling gaan vertegenwoordigen.

Verloting 10 Bowltech Probowl bowlingballen dinsdag 10 november!

Deze zomer kondigden we een verloting aan van 10 bowlingballen. Inmiddels is de deadline voor het inzenden van de bonnen verstreken. Dinsdag 10 november maken we de winnaars bekend.