Goede start bij 1e speeldag dovencompetitie in Eindhoven

dinsdag 22 oktober 2019

Zaterdag 5 oktober is een nieuw seizoen van de competitie voor bowlers met een auditieve beperking van start gegaan in Eindhoven. Dit seizoen is de competitie uitgebreid met een team uit Arnhem!

Dit is een bijdrage van KNSDB afdeling bowling:

Annemieke Bouwmeester, voorzitter KNDSB afdeling Bowling, hield het openingstoespraak voor deelnemers die op 20 verschillende banen waren bezet. Een aantal clubs hebben nieuwe clubshirts. Het ziet er mooi uit.
De 3 teams hebben zowel bij hoofdklasse als bij 1e klasse voor volle pond gegooid, dus 12 punten in 6 games.

Klik hier voor de stand in de Hoofdklasse.
Klik hier voor de stand in de 1e klasse.
Na het wedstrijd reikte de voorzitter de prijzen voor de beste bowler en de beste bowlster van het seizoen 2018-2019 uit. Maar eerst 2 oorkondes voor Annette Kieboom. Want zij heeft tijdens NK op 18 mei 2019 in Den Bosch 2 haar eigen NR's voor 9 games 1744 (was 1740) en 12 games 2280 (was 2258) verbroken.
Bij dames hebben totaal 37 keer boven 185 gegooid. Hierdoor kregen ze 2 bonuspunten. Annette had de meeste boven 185 gegooid, nl. 15 keer, wel 40%. Totaal had zij 260 punten verzameld. Zij heeft 3 jaren achtereen gewonnen. Dus zij mag de wisselbeker houden.
Bij heren hebben totaal 115 keer boven 200 gegooid. Joost Duivenvoorden had 29 keer, wel 25%.. Totaal had hij 277 punten bij elkaar gesprokkeld. Ze waren duidelijk en terecht winnaars.
Beste bowlster van het seizoen 2018-2019: Annette Kieboom
Beste bowler van het seizoen 2018-2019: Joost Duivenvoorden

Klik hier voor de nieuwe stand in de klassementen Bowlers van het Jaar.

Misschien ook interessant...

'Road to Helsinki' start voor Team NL Bowling heren in Emmen

Zaterdag 2 november start voor Team NL Bowling de voorbereiding op de Europese kampioenschappen 2020, die in Finland worden georganiseerd. Er worden deze voorbereiding meer wedstrijden (trials) gespeeld, te beginnen op zaterdag in Emmen.

NK 2020 verplaatst naar 2021

I.v.m. de coronacrisis en na overleg met Lucky's Bowling Warmond heeft het NBF-bestuur besloten de NK 2020 te verplaatsen naar 2021. Daarnaast is de NBF voornemens nog dit kalenderjaar alternatieve NK te organiseren voor de jeugd en senioren.

Schrijf je op tijd in voor de Nationale Trio Leagues

We hebben er het volste vertrouwen in dat we in september aan een nieuw NTL-seizoen kunnen beginnen. Ga jij de uitdaging aan met je vrieden? Er hebben zich al veel bestaande team ingeschreven, maar er is nog genoeg ruimte voor nieuwe teams.

Uitkijken naar een nieuw seizoen Nationale Trio League

Teamcaptain Gustaaf Kamphorst van Pinsanity uit de NTL Regio Oost kijkt uit naar het nieuwe NTL seizoen met teams van een gelijkwaardig niveau: ,Ik denk dat voor veel mensen er nu een soort drempel ligt op het deelnemen aan de trio league, en nog steeds wordt gezien dat dit alleen voor de A spelers is en voor de beste van de beste. gelukkig zijn er meer dan genoeg klassen om in te spelen voor bowlers van elk niveau. '' Meer informatie inclusief de online voorinschrijving tref je in de link.