Extra overleg gepland voor Nationale Trio Leagues

woensdag 23 september 2020

In het weekend van 17 & 18 oktober staat de eerste speelronde van de Nationale Trio Leagues (NTL) op het programma. De NBF communiceert deze week de plannen om de competitie op een verantwoorde manier van start te laten gaan.

In het weekend van 17 & 18 oktober staat de eerste speelronde van de Nationale Trio Leagues (NTL) op het programma. De NBF communiceert deze week de plannen om de competitie op een verantwoorde manier van start te laten gaan.

De afgelopen periode hebben ons veel vragen bereikt over eventueel aanvullende maatregelen en/of regels. Juist op het moment dat we alle antwoorden dachten te hebben, volgde vrijdag een nieuwe persconferentie, met aanvullende beperkingen voor zes veiligheidsregio's. Deze beperkingen brachten nieuwe vragen met zich mee en daarop zijn nog niet alle antwoorden gevonden. Inmiddels weten we dat nog eens acht veiligheidsregio's naar risiconiveau 2 gaan.

Extra overleg
Tijdens de bestuursvergadering van woensdag bleek dat er nog extra tijd nodig is om alle puntjes op de i te zetten. Daarom heeft het NBF bestuur een extra overleg ingepland op donderdag, waarna met alle betrokken teams, wedstrijdleiders en centra gecommuniceerd wordt hoe we van start willen gaan met de NTL van dit seizoen.

Het is in tijden van dagelijkse updates soms lastig om de juiste afweging te maken wat we als NBF wel en niet met onze teams / leden moeten communiceren. We willen het liefst berichten delen waarin alles duidelijk is. Soms besluiten we daarom enkele dagen te wachten met een update, wat vervolgens ruim een week wordt bij nieuwe ontwikkelingen. Dat heeft de afgelopen week niet goed uitgepakt, waardoor er nog steeds veel vragen zijn onder NTL-deelnemers. Uiterlijk vrijdag willen we die vragen beantwoord hebben.

Extra informatie nieuwe maatregelen
Op de website van NOC*NSF (https://nocnsf.nl/coronavirus-en-sport, even naar beneden scrollen) worden enkele veelgestelde vragen beantwoord. Hier lees je o.a. dat de meldplicht ook geldt voor de sportsector, maar dat de sport door kan gaan. Op dit moment wordt nog invulling gegeven aan de exacte procedure rondom de meldplicht. Zodra hierover meer bekend is en welke rol hier voor een vereniging of organisator weggelegd is, laten we dat weten.

Zoals geschreven: Dit artikel beantwoord niet alle vragen die momenteel spelen. We rekenen op jullie begrip voor deze situatie en komen z.s.m. bij jullie terug meer meer informatie.

Misschien ook interessant...

ODIN Sportswear nieuwe partner Nederlandse Bowling Federatie

De NBF heeft in ODIN Sportswear een nieuwe kledingpartner gevonden. Zodra we de baan weer op mogen gaan o.a. de selecties van Team NL Bowling de kleding van ODIN Sportswear dragen. ODIN Sportswear en de NBF zijn een samenwerking voor 3 jaar overeengekomen.

Ook NK-titels 50+ handicap verdeeld

Na de Nederlandse kampioenschappen voor jeugd en senioren in september, zijn nu ook de nationale titels voor 50+ Handicap verdeeld. Zonder publiek, maar met veel inzet werden zondag in Tilburg de finales gespeeld.

Maandag 31 mei nieuw online verenigingsoverleg

Maandag 31 mei is het weer tijd voor een nieuw online verenigingsoverleg. Tijdens dit overleg wordt o.a. de actualiteit rondom Covid-19 besproken en gaan verenigingsbestuurders met elkaar en de NBF in gesprek over diverse onderwerpen.

Uitslagen 1e weekend Nationale Trio League

Op 28 en 29 september zijn de eerste wedstrijden gespeeld in de Nationale Trio Leagues van dit seizoen. In het hele land namen (jeugd)teams het voor de eerste keer tegen elkaar op in de diverse leagues!