ESC 2020: Opnieuw brons voor Nico Thienpondt

vrijdag 31 januari 2020

Na het Team Event, dat helaas geen prijzen opleverde, begon donderdag het Singles Event op de EK 50+ in Wenen. Er waren meerdere schermen nodig om de ontknoping te volgen, met als eindresultaat: All-Events brons voor Nico Thienpondt.

Na het Team Event, dat helaas geen prijzen opleverde, begon donderdag het Singles Event op de EK 50+ in Wenen. Er waren meerdere schermen nodig om de ontknoping te volgen, met als eindresultaat: All-Events brons voor Nico Thienpondt.

Strijden op meerdere fronten
Ondanks de spoiler van hierboven toch een korte terugblik op de donderdag in Wenen, waar Thienpondt en Jack Edelaar begonnen aan het Singles Event en waarbij met een schuin oog werd gekeken naar de All-Events ranking en daarmee de tickets voor het Masters Event. Net als Thienpondt stond ook Edelaar er goed voor en maaktte ook Geert-Jan van Baest nog een reële kans op plaatsing in de Top 24.

Thienpondt kwam mede dankzij een slotgame van 279 uit op 1338, goed voor een voorlopige 4e plek in het Singles Event. Edelaar behaalde helaas niet het niveau van eerder in de week, speelde daardoor geen rol in het Singles Event en zakte in de All-Events ranking tot net buiten de top 24. Beide heren moesten dus de wachtkamer in, in afwachting van de resultaten in de tweede serie.

Hierin kwamen Ron van den Bogaard en Geert-Jan van Baest in actie. Het lukte Van Baest helaas niet om de sprong naar de Top 24 te maken. Met 1188 kwam hij uiteindelijk uit op een 38e plek in de All-Events. Maar wel met brons op zak vanuit het Doubles Event.

Van den Bogaard kende geen topweek en wist al dat de Masters niet haalbaar waren. Toch wilde hij natuurlijk nog één keer vlammen en dat lukte ook. Na vier games stond hij met 225 gemiddeld op basis van dat gemiddelde op de 5e plek. Nog twee goede games en een halve finaleplek in het Singles Event zat erin. Twee goede games volgden, 199 en 207, maar het was niet voldoende voor een plek in de halve finale. Van den Bogaard eindigde uiteindelijk op de 11e plek.

Terug in de wachtkamen zag Edelaar dat zijn concurrenten geen steken hadden laten vallen en dat hij op de 26e plek in de All-Events is geëindigd, 65 pins onder de cut. De score van Thienpondt eerder die dag bleek ook net te kort te komen, voor een plek in de halve finale. Met 1338 kwam hij slechts 16 pins te kort en eindigde hij op de 6e plek.

Zou het dan zo'n echte 'net niet dag' worden?! Nee, gelukkig niet. De 1338 van Thienpondt bleek namelijk wel genoeg om twee plekken te stijgen in de All-Events en daarmee heeft Thienpondt zijn tweede bronzen medaille gewonnen. Een prachtig resultaat.

Vervolg
Met die derde plek heeft hij zich ook verzekerd van een plek in de 1/8e finale van het Masters Event, dat zaterdag wordt gespeeld. Of zich daar ook nog Nederlandse dames bijvoegen is zeer de vraag. Met het Singles Event nog voor de boeg op vrijdag is Marja van Dijk-Uittenboogaard de beste Nederlandse op de 45e plek en een achterstand van 176 pins op de Top 24.

Zij willen natuurlijk nog wel één keer laten zien wat ze kunnen in het Singles Event en wie weet wat dat aan het eind van de dag nog oplevert! Van Dijk-Uittenboogaard en Sonja Pannen spelen de eerste serie en Inge Hazeleger en Simone van Aalsburg komen in de tweede serie in actie. Daarna volgen de finales én de prijsuitreiking van de All-Events, waar Thienpondt en coach Lia Fievet het brons in ontvangst nemen.

De laatste dagen van de ESC zijn te volgen via de resultatenpagina https://bowlingresults.info/esc/2020/ en via de facebookpagina van ESBC Nederland: https://www.facebook.com/esbcnlgoesinternational

Gerelateerde artikelen:
- ESC 2020: Brons voor heren dubbel
- Nederlands team klaar voor EK 50+ in Wenen

Foto: Het Nederlandse herenteam

Misschien ook interessant...