Dit weekend is de ontknoping van de NK 50+ Handicap

vrijdag 2 oktober 2020

Dit weekend worden in Dolfijn - The Plays to Be - de Nederlandse 50+ Handicap hervat. Zondagmiddag weten we wie zich de nieuwe Nederlandse kampioenen mogen noemen!

Dit weekend worden in Dolfijn - The Plays to Be - de Nederlandse 50+ Handicap hervat. Zondagmiddag weten we wie zich de nieuwe Nederlandse kampioenen mogen noemen!

Toe aan finales na onzekere week
De NK waren vorige week al van start gegaan met de eerste serie. Klik hier voor de huidige tussenstanden. Er zijn tijdens de NK aparte klassen voor dames en heren: A klasse 50 – 57 jaar, B klasse 58 – 64 jaar, C klasse 65 jaar en ouder.

Vandaag en morgen staan nog eens drie series op het programma, de finale worden zondagochtend gespeeld met 48 finalisten.

Het was na bekendmaking van de nieuwe maatregelen omtrent het coronavirus nog even onzeker of het inderdaad toegestaan was om met 48 finalisten tegelijkertijd in actie te komen. De vrijwilligers van de organisatie hebben zich in samenspraak met Dolfijn ingezet om duidelijkheid te krijgen en die volgde dan ook snel: De NK kunnen doorgaan in de oorspronkelijke opzet, waarbij de bar gesloten blijft in Tilburg en publiek niet is toegestaan.

Mixed feelings natuurlijk, want een finale wil je winnen in het bijzijn van jouw vrienden en familie. Aan de andere kant is het mooi dat we in deze tijd uberhaupt nog op een verantwoorde manier finales kunnen spelen! Een compliment voor alle betrokkenen die het mogelijk maken.

Meer informatie en live scoring
Kijk voor meer informatie over de NK 50+ handicap en de details rondom de maatregelen op de website van ESBC Nederland: https://www.esbcnederland.nl/esbc-nederland/nederlandse-kampioenschappen-handicap/.

Hier lees je ook meer over de afsluiting op de A2 tussen knooppunten Deil en Empel, van belang voor iedereen die gewend is over de A2 via 's-Hertogenbosch naar Tilburg te rijden.

Aanwezig zijn in Tilburg is dus voor publiek helaas niet mogelijk. Wil je de scores volgen? Bekijk dan de Lanetalk app of de website van onze official scoring partner Lanetalk: Live scoring Tilburg

Wij wensen alle deelnemers veel succes en een sportieve strijd toe!

Misschien ook interessant...

Update coronavirus: De lobby gaat onverminderd door!

De persconferentie van onze minister-president Mark Rutte op 19 mei heeft niet direct duidelijkheid opgeleverd wanneer er in heel Nederland weer gebowld kan worden. Onze lobby om alle bowlingcentra per 1 juni te openen en daarbij de bowlingsport toe te staan, gaat daarom onverminderd door.

Update coronavirus: Aanpak virus toe aan nieuwe fase met openingsplan

Dinsdag 13 april is een nieuw openingsplan gepresenteerd door demissionair premier Mark Rutte. Dit openingsplan staat symbool voor een nieuwe fase waarin wordt toegewerkt naar meer versoepelingen, ook voor de binnensport.

Van Beers, Grove en De Gelder voegen zich bij Team NL Bowling heren

In voorbereiding op de EK heren 2020 zijn in november selectiewedstrijden georganiseerd om drie openstaande plekken in de voorselectie te bepalen. Na vier series van zes games hebben Bart van Beers, Jeroen Grove en Nick de Gelder deze plekken in de voorselectie verdiend.

Waan je voor anderhalve minuut weer even in een bowling

Deze week verschenen geweldige beelden online van een Amerikaans bowlingcentrum, waarbij je even heerlijk weg kunt dromen over ons zo geliefd tijdverdrijf. Waarschuwing: Je gemis van het niet kunnen bowlen kan er tijdelijk door vergroot worden.