Den Bosch en Veendam grote kampioenen tijdens Stedenontmoeting Jeugd

zaterdag 30 november 2019

In Bowling IJsselmonde in Rotterdam zijn vandaag de Stedenontmoeting Jeugd titels ten prooi gevallen aan de BV Den Bosch (pupillen en aspiranten) en aan de BV Veendam (Junioren).

In Bowling IJsselmonde in Rotterdam zijn vandaag de Stedenontmoeting Jeugd titels ten prooi gevallen aan de BV Den Bosch (pupillen en aspiranten) en aan de BV Veendam (Junioren).

In een levendig IJsselmonde gingen de deelnemende verenigingen in de voorronde van 8 games (Baker Format) de strijd met elkaar aan voor een plekje in de top 4 van hun klasse. De top 4 mocht namelijk in de knock-out finales de medailles gaan verdelen.

Pupillen
In de pupillen klasse gingen de knock-out finales tussen: Veendam, Leiden, Haarlemmermeer en Den Bosch. Den Bosch was tijdens de voorrondes superieur aan de andere teams en dus waren de verwachtingen hoog bij het team. Ze bleken goed met de druk om te kunnen gaan, want in de halve finale werd Veendam vakkundig verslagen en in de finale moest Haarlemmermeer, dat in hun halve finale van Leiden had gewonnen, eraan geloven. Daarmee ging de titel dus naar Den Bosch. Het zilver was voor Haarlemmermeer en het brons ging naar Veendam en naar Leiden, dat na een afwezigheid van 14 jaar weer terug was op de Stedenontmoeting Jeugd.Aspiranten
Bij de Aspiranten wisten Middelharnis (tot hun eigen verbazing), Rotterdam IJsselmonde, Den Bosch en Leiden zich te plaatsen voor de knock-out finales. In de eerste halve finale wist leider na de voorronde Leiden te winnen van Middelharnis. In de andere halve finale rekende Den Bosch af met thuisteam Rotterdam IJsselmonde. Daarmee veroverden Middelharnis en Rotterdam dus een mooie derde plaats. In de grote finale wist Den Bosch verassend te winnen van Leiden. Leiden leek met een late aanval nog een serieuze gooi te doen naar de titel, maar Den Bosch bezweek niet en wist de titel van vorig seizoen te prolongeren.Junioren
In de junioren klasse stond Delft verassend bovenaan na de voorronde. Een erg knappe prestatie. Ze werden op de voet gevolgd door Den Bosch, Veendam en Middelharnis. Beide halve finales werden erg spannend. Delft wist Middelharnis te verslaan. In de andere halve finale kwam het aan op de laatste beurt. Uiteindelijk wist Veendam met 3 pins verschil af te rekenen met Den Bosch, waardoor Den Bosch net niet alle drie de klassen won.In de finale bleef het tot het eind spannend, maar Veendam maakte het vakkundig af waardoor zij met het goud aan de haal gingen.MVP
De MVP award gaat naar de Meest Waardevolle Speler. Dit jaar is besloten om de award uit te reiken aan de begeleidingsstaf van de BV Den Bosch. Hun jarenlange werk zorgt niet alleen voor een schitterende teamspirit binnen de jeugd, maar ook nog eens voor een jaarlijkse zilvervloot aan prijzen tijdens de Stedenontmoeting Jeugd.Alle uitslagen kun je hier bekijken. De goede foto's van de fotograaf worden spoedig online gezet.

Misschien ook interessant...

ESBC Europese kampioenschappen 2021 geannuleerd

De ESBC Europese kampioenschappen stonden gepland in juni 2021, maar de organisatie zag zich deze week genoodzaakt om het evenement te annuleren als gevolg van de situatie in Europa in relatie tot het coronavirus.

Aanstaande vrijdag: Samenvatting Weber Cup op RTL 7

Vrijdag 6 november zendt RTL 7 een uitgebreiden samenvatting uit van de Weber Cup 2020, de jaarlijkse strijd tussen Team Europa en Team USA. We vinden het natuurlijk super dat een nationale tv-zender aandacht besteedt aan de absolute top die onze sport te bieden heeft.

Planning Nationale Trio Leagues, NBF kampioenschappen en evenementen

We kijken vooruit naar het moment dat er weer meer mag op de bowlingbaan en we onze activiteiten weer kunnen opstarten. Graag delen we met jullie onze piketpaaltjes wanneer we moeten beslissen over de doorgang van diverse activiteiten.

Update coronavirus: geen bowlingactiviteiten mogelijk tot 20 mei

Dinsdagavond 21 april is door de overheid bekend gemaakt dat de huidige maatregelen die betrekking hebben tot het mogelijk beoefenen van de bowlingsport, zijn verlengd tot 20 mei 2020.