Dag der Kampioenen nog een seizoen verplaatst

vrijdag 25 juni 2021

De geplande Dag der Kampioenen 2020-2021 gaat in augustus en september van dit jaar niet door. Dit besluit is genomen na inventarisatie bij alle aangesloten verenigingen in relatie tot het organiseren van Vereningskampioenschappen. Natuurlijk ligt de lockdown waarmee we het dit seizoen te kampen hebben gehad ten grondslag aan dit besluit.

De geplande Dag der Kampioenen 2020-2021 gaat in augustus en september van dit jaar niet door. Dit besluit is genomen na inventarisatie bij alle aangesloten verenigingen in relatie tot het organiseren van Vereningskampioenschappen. Natuurlijk ligt de lockdown waarmee we het dit seizoen te kampen hebben gehad ten grondslag aan dit besluit.

Onvoldoende animo
Waar seizoen 2019-2020 al veel minder kampioenen gekroond konden worden als gevolg van de coronacrisis was dit in seizoen 2020-2021 nog veel beperkter. Net als vorig seizoen hebben we daarom besloten om de DDK nog een seizoen te verplaatsen. Wanneer we de DDK organiseren, moet dit een strijd opleveren tussen vele kampioenen van het afgelopen seizoen en niet een handjevol zoals nu het geval zou zijn. Uiteindelijk heeft een inventarisatie bij de verenigingen de doorslag gegeven voor dit besluit. Er bestond deze zomer nog de kans om Verenigingskampioenschappen te organiseren, maar het animo hiervoor bleek te laag. Van 4 verenigingen begrepen wij dat de animo er was / is. Die VK kunnen nog altijd georganiseerd worden natuurlijk, echter worden de kampioenen dan pas uitgenodigd voor de DDK in 2022.

Geen alternatief in september
Er is nagedacht over een alternatief evenement tijdens het weekend van 4 en 5 september, maar is mede vanwege de EK Jeugd die een week later georganiseerd worden door de NBF, besloten om dit weekend op de NBF wedstrijdkalender vrij te geven. Wellicht biedt het jullie vereniging de kans om dat weekend een ‘welkom terug' toernooi te organiseren, om alle leden weer te ontmoeten en samen het nieuwe seizoen te openen, waarin we hopen dat het coronavirus geen roet meer in het eten gooit. Zo'n evenement kan direct worden ingezet om leden die n.a.v. het coronavirus nog twijfelen over het verlengen van het lidmaatschap bij de vereniging te enthousiasmeren. Aan- en afmeldingen hoeven tenslotte pas uiterlijk 1 oktober 2021 verwerkt te zijn.

Het is teleurstellend dat we opnieuw een evenement op de kalender moeten verplaatsen, wij hopen dat dit voorlopig de laatste keer is geweest.

Foto: Fabiana Walmsley - Peters & Phil Hulst, de kampioenen van 2019 blijven nog een jaar titelverdedigers.

Misschien ook interessant...

Afmeldtermijn leden verlengd

Het NBF bestuur heeft vorige week besloten de termijn voor het afmelden van leden opnieuw te verlengen tot 1 oktober. De NBF stelt hiermee verenigingen en leden in staat om ook september nog te gebruiken om de bowlingactiviteiten weer op te pakken na een periode van lockdown.

Vijf cursisten volgen opleiding Basisbegeleider

Zaterdag 12 oktober ontvingen onze docenten Wendy Haak en Ben van Spronsen vijf cursisten voor de opleiding tot Basisbegeleider. Daarmee hebben de deelnemers een eerste stap gezet richting een mooie trainersloopbaan.

Deel 2 van terugblik online verenigingsoverleg 19 januari 2021

Hoe langer de beperkingen op onze sportbeoefening duren, hoe groter de uitdaging wordt om als vereniging het contact met de leden te behouden. Precies dat stond als gespreksonderwerp op de agenda tijdens het online verenigingsoverleg van dinsdag 19 januari.

Nieuw online voorzitters overleg op maandag 21 september

A.s. maandag 21 september nodigen wij de voorzitters van alle aangesloten verenigingen van harte uit voor een nieuw online overleg. Het seizoen is dan drie weken onderweg en het is goed om met elkaar de stand van zaken door te nemen.