BV Den Bosch start met buiten trainingen

dinsdag 6 april 2021

Kijken wat er wél kan, dat is wat ze bij bowlingvereniging Den Bosch doen. En dat resulteerde onlangs in de eerste buitentraining voor de jeugd. Zaterdag 10 april staat de tweede buitentraining op het programma.

Kijken wat er wél kan, dat is wat ze bij bowlingvereniging Den Bosch doen. En dat resulteerde onlangs in de eerste buitentraining voor de jeugd. Zaterdag 10 april staat de tweede buitentraining op het programma. We vroegen Erik Meegdes, voorzitter en trainer bij BVDB, om de ervaringen van de eerste training met ons te delen:

Verslag “1e Buiten Bowling Training” / 20 maart 2021
In deze bijzondere tijden hebben veel sportvereniging grote problemen om contact te houden met hun (jeugd)leden, laat staat om bezig te kunnen blijven als het gaat om binnensport zoals alle bowlingverenigingen dat hebben.

In de eerste weken van 2021 begon het idee te ontstaan om via email, zoom of iets dergelijks de kinderen te gaan voorzien van thuis oefeningen, waarmee ze zelf wat aan het werk konden gaan. Toen het weer wat beter werd en een aantal van onze jeugdbegeleiders links en rechts sportverenigingen zagen die met hun jeugd buiten gingen sporten, kwam Kelsy met het idee op om eens te bekijken of we die thuis oefeningen niet gezamenlijk buiten kunnen doen. Nu kunnen wij geen judo of karate mat buiten leggen, geen turnmatten op het parkeerterrein uitrollen, maar met enige creativiteit hebben we als begeleidersgroep wel een opzetje kunnen maken.

Met enige ondersteuning van de plaatselijke basketbal vereniging; we kunnen hun omheinde buiten veld gebruiken; hebben we een eeste training gehad op zaterdag 20 maart jl….

Uiteraard gaat zo'n buiten training niet direct bijdragen aan het beter gaan bowlen. Zeker niet nu we al weer sinds begin december niet gebowld hebben, maar het zorgt wel dat wij de kids weer eens zien, de kids ons en nog belangrijker: de kids elkaar! De animo was goed, niet iedereen was in de gelegenheid te komen, maar zeker 75% van de kids waren er.

Onder leiding van Kelsy zijn we begonnen met een groepsspel (King'en) als een soort van warming up. Even de spieren los maken en weer even als een groep gezamenlijk bezig zijn. Daarna hebben we dezelfde groepjes gebruikt waarmee de kids langs 4 oefeningen gingen, als een soort van parcours:

  1. De doorloop-oefening... over de lengte van het basketbal veld.
  2. Tennisballen werpen… in de eindhouding met de blik op een emmer gericht tennisballen in de emmer werpen, ten behoeve van balans en oog-hand coordinatie.
  3. Swing oefening… met een kleine kettle bell in de eindhouding enkele zwaaien doen en steeds lager prober te gaan “zitten” en toch in balans blijven. De oefening hebben we links en rechtshandig gedaan, daarmee zowel het linker en rechter been even belasten.
  4. Doos-bowlen… met een bowlingbaldoos langs een glazen wand de loop- en zwaaibeweging maken om de zwaai in het vertikale vlak te houden.Op het einde hebben we nog even getracht een potje te basketballen, maar dat ging niet zoals wij hadden gehoopt. Daar was de animo niet meer voor aanwezig ??.
Na afloop van de training bleek deze in goede aarde te zijn gevallen, de kids zouden graag terugkomen als we dit nog een keer zouden gaan plannen… en dat gaan we dus ook doen. Zeker nu de horeca (en dus bowlinghuizen) nog zeker tot 20 april oid dicht moeten blijven.
De volgende training is gepland voor zaterdag 10 april (10.30h – 12.00h) en we hopen dan opnieuw op een hoge opkomst en we gaan ons best doen om dat een parcours met andere oefeningen te kunnen aanbieden.

Hieronder enkele foto's van onze 1e Buiten Bowling Training:
Klik voor vergroting (© BV Den Bosch)
Ook in Leiden wordt buiten getraind
Jeugdspeler Jean Luc Marijt, hij won vlak voor de uitbraak van het coronavirus nog het YET-toernooi in Nieuwegein, traint ook al enkele maanden buiten met zijn trainingsgroep. Het lid van BV Leiden Zuid-West vond samen met zijn trainster Monica Koudstaal - Van der Linden ook de oplossing buiten, om zo ondanks alle beperkingen toch een beetje in het ritme te blijven. Klik hier voor een actievideo van Marijt.

Misschien ook interessant...