Aftellen tot de EKJ bowlen in Tilburg

woensdag 1 september 2021

Nog een paar dagen en dan komen de eerste van 22 landenteams aan in Tilburg voor de Europese jeugdkampioenschappen 2021 (EYC 2021). De EYC 2021 gaan op 12 september van start. Helaas is hierbij geen publiek aanwezig.

Nog een paar dagen en dan komen de eerste van 22 landenteams aan in Tilburg voor de Europese jeugdkampioenschappen 2021 (EYC 2021). De EYC 2021 gaan op 12 september van start. Helaas is hierbij geen publiek aanwezig.

Geen publiek
Helaas kan er slechts zeer beperkt publiek aanwezig zijn tijdens de EYC 2021 in bowling Dolfijn. Een grote teleurstelling voor de NBF: "Toen wij enkele jaren geleden een bid uitbrachten om de EYC naar Nederland te halen, was één van de doelstellingen om er een feest van te maken voor heel bowlend Nederland. Dat dit door Covid-19 in het water valt is absoluut een grote teleurstelling", aldus NBF-bureaumanager Jan Jaap van der Sar.

Zomaar even een bezoekje brengen aan Dolfijn in Tilburg is dus gedurende de EYC 2021 niet mogelijk. Het beperkte publiek dat is toegestaan, is direct gelinkt aan de deelnemers en bestaat voornamelijk uit directe familie (ouders). Van der Sar: "Met dit beperkte aantal toeschouwers, het organisatieteam en alle spelers & officials zitten we aan de max om de EYC op een verantwoorde manier te organiseren."

EYC op afstand te volgen
De organisatie stelt samen met haar partners alles in het werk om het toch mogelijk te maken de EYC in Tilburg te volgen. Dat begint bij het aanbieden van live streaming via Youtube en live scoring met behulp van de Lanetalk app. Daarnaast zijn de EYC 2021 te volgen op instagram en facebook via @eycbowling. Meer informatie over de EYC 2021 is te vinden op www.eycbowling.eu, waar gedurende de kampioenschappen alle handige links worden verzameld.

Bowlen op het plein
Om toch zichtbaar te zijn in Tilburg, staat de organisatie i.s.m. BV Tilburg, vanaf 2 t/m 8 september op het Pieter Vreedeplein in Tilburg met de mobiele bowlingbaan van BV Zevenaar. Op die manier gaan we de bowlingsport, de verenigingen en Dolfijn onder de aandacht brengen van de inwoners van Tilburg. Klik hier voor meer informatie.

Misschien ook interessant...