Aftellen tot de EKJ bowlen in Tilburg

woensdag 1 september 2021

Nog een paar dagen en dan komen de eerste van 22 landenteams aan in Tilburg voor de Europese jeugdkampioenschappen 2021 (EYC 2021). De EYC 2021 gaan op 12 september van start. Helaas is hierbij geen publiek aanwezig.

Nog een paar dagen en dan komen de eerste van 22 landenteams aan in Tilburg voor de Europese jeugdkampioenschappen 2021 (EYC 2021). De EYC 2021 gaan op 12 september van start. Helaas is hierbij geen publiek aanwezig.

Geen publiek
Helaas kan er slechts zeer beperkt publiek aanwezig zijn tijdens de EYC 2021 in bowling Dolfijn. Een grote teleurstelling voor de NBF: "Toen wij enkele jaren geleden een bid uitbrachten om de EYC naar Nederland te halen, was één van de doelstellingen om er een feest van te maken voor heel bowlend Nederland. Dat dit door Covid-19 in het water valt is absoluut een grote teleurstelling", aldus NBF-bureaumanager Jan Jaap van der Sar.

Zomaar even een bezoekje brengen aan Dolfijn in Tilburg is dus gedurende de EYC 2021 niet mogelijk. Het beperkte publiek dat is toegestaan, is direct gelinkt aan de deelnemers en bestaat voornamelijk uit directe familie (ouders). Van der Sar: "Met dit beperkte aantal toeschouwers, het organisatieteam en alle spelers & officials zitten we aan de max om de EYC op een verantwoorde manier te organiseren."

EYC op afstand te volgen
De organisatie stelt samen met haar partners alles in het werk om het toch mogelijk te maken de EYC in Tilburg te volgen. Dat begint bij het aanbieden van live streaming via Youtube en live scoring met behulp van de Lanetalk app. Daarnaast zijn de EYC 2021 te volgen op instagram en facebook via @eycbowling. Meer informatie over de EYC 2021 is te vinden op www.eycbowling.eu, waar gedurende de kampioenschappen alle handige links worden verzameld.

Bowlen op het plein
Om toch zichtbaar te zijn in Tilburg, staat de organisatie i.s.m. BV Tilburg, vanaf 2 t/m 8 september op het Pieter Vreedeplein in Tilburg met de mobiele bowlingbaan van BV Zevenaar. Op die manier gaan we de bowlingsport, de verenigingen en Dolfijn onder de aandacht brengen van de inwoners van Tilburg. Klik hier voor meer informatie.

Misschien ook interessant...

Stand van zaken NTL 2021-2022

Nu de reguliere inschrijving voor de NTL is gesloten is duidelijk geworden dat zich 85 teams hebben aangemeld. Helaas zijn dit er minder dan vorig seizoen, wat betekent dat wij opnieuw naar de verdeling van de diverse niveaus/klassen moeten kijken.

NTL speeldag 16 januari wordt verplaatst

Op dit moment is bekend dat alle bowlingcentra in Nederland zeker tot en met 14 januari gesloten moeten blijven i.v.m. de maatregelen omtrent het coronavirus. Omdat we van mening zijn dat teams minimaal 14 dagen voorafgaand aan een speeldag in de gelegenheid moeten zijn te trainen en/of huisleague te spelen en omdat nu nog onzeker is of de lockdown voor bowlingcentra 14 januari eindigt, hebben we het besluit genomen de speeldag van 16 januari 2022 te verplaatsen. Het is daarbij onze intentie de speeldag te verplaatsen naar zondag 12 juni 2022.

Blankenzee en Van Weeren gaan de strijd aan tijdens de ECC 2019

In Ankara, de hoofdstad van Turkije, beginnen woensdag 23 oktober de European Championships of Champions. Namens Team NL Bowling komen Denise Blankenzee en Jord van Weeren in actie. Zij zijn maandag 21 oktober in Ankara aangekomen.

Update coronavirus: Bizarre tijden voor bowlingondernemers

Het zijn bizarre tijden voor bowlingondernemers en daarmee ook voor de Nederlandse Bowling Federatie en alle aangesloten leden. De afgelopen 3 dagen is er een storm van tegenstrijdige berichten op ons afgekomen, waaruit op moment van schrijven nog altijd geen duidelijkheid gecreëerd kan worden.