22 landen schrijven zich in voor EYC 2021

vrijdag 25 juni 2021

In september worden de European Youth Championships 2021 in Tilburg georganiseerd. De organisatie heeft er vertrouwen in dat dit jeugd EK dit keer wél doorgang kan vinden en is blij met het aantal inschrijvingen van 22 federaties.

In september worden de European Youth Championships 2021 in Tilburg georganiseerd. De NBF heeft de eer deze kampioenschappen te mogen organiseren. We hebben er vertrouwen in dat dit jeugd EK dit keer wél doorgang kan vinden en we zijn blij met het aantal inschrijvingen van 22 federaties.

Lange tijd was onzeker of de EYC 2021 doorgang konden vinden. Na al enkele keren verplaatst te zijn, het toernooi zou oorspronkelijk in april 2020 plaatsvinden in Tilburg, zou september 2021 de laatste kans voor Nederland zijn om als gastland van deze EYC te kunnen optreden. Inmiddels staan alle seinen op groen en hopen we dat de goede ontwikkelingen rondom Covid-19 zich doorzetten en dat er geen nieuwe ontwikkelingen volgen die nog roet in het eten kunnen gooien.

Belangrijk moment
Niet in de laatste plaats is de organisatie blij dat het toernooi doorgang kan vinden, vanwege de ontwikkeling van alle talentvolle bowlers in Europa. "Het jeugdbowlen heeft in heel Europa door de lockdown flinke klappen gehad. De EYC bieden talentvolle bowlers een unieke kans om zich een week lang te meten met de beste van Europa. Een ervaring die je moeilijk ergens anders op kan doen. Omdat we de leeftijdsgrens 2 weken hebben kunnen verlengen, mogen alle deelnemers die in dit seizoen deel mochten nemen nog steeds meedoen. Zo wordt de kans om de EYC te spelen niet nog een jaargang aan spelers ontnomen, zoals in 2020 al het geval was", aldus Jan Jaap van der Sar namens de NBF.

De volgende federaties hebben zich inmiddels ingeschreven: België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, IJsland, Israël, Italië, Letland, Litouwen, Malta, Noorwegen, Oekraïne, Polen, Roemenië, Rusland, San Marino, Slowakije, Slovenië, Tsjechië en Zweden. Natuurlijk is ook Team NL Bowling U18 van de partij.

Voorbereiding
Voor zowel Team NL Bowling U18 als de organisatie, in handen van de NBF, is de voorbereiding op het evenement sinds juni weer in volle gang. Team NL Bowling bestaat momenteel nog uit 7 meisjes en 6 jongens die de voorselectie vormen. Zij trainen de komende weken regelmatig is Tilburg om zich voor te bereiden, waarna in augustus de definitieve selectie van 4 meisjes en 4 jongens wordt bepaald. De ploeg van coaches Marieke de Jong, Peter van Zijp en Jord van Weeren is zich bewust van de korte voorbereidingstijd, maar heeft daardoor een enorme drive om het maximale uit de komende weken te halen, om in september goed beslagen ten ijs te komen.

Voor meer informatie over de EYC 2021, ga naar eycbowling.eu of volg onze jeugdselectie op social media via @teamnlbowling.

Misschien ook interessant...