Het team voor de European Senior Championships is bekend

donderdag 24 oktober 2019

In het weekend van 19 en 20 oktober stond de vijfde en laatste trial voor de kwalificatie voor de European Senior Championships (ESrC) in de agenda van de deelnemers hieraan. De ESrC worden van 24 januari tot en met 2 februari 2020 gespeeld in de Plusbowling in het Oostenrijkse Wenen.

In het weekend van 19 en 20 oktober stond de vijfde en laatste trial voor de kwalificatie voor de European Senior Championships (ESrC) in de agenda van de deelnemers hieraan. De ESrC worden van 24 januari tot en met 2 februari 2020 gespeeld in de Plusbowling in het Oostenrijkse Wenen.

De vijfde trial was in het gastvrije Bowlingcentrum Tiel en werd, vanwege het aantal beschikbare banen, gespeeld over twee dagen. Om de spelers voor te bereiden op de condities die op het ESrC gebruikelijk zijn wordt er tijdens de trials gespeeld op oliepatronen uit de database van World Bowling. In Bowlingcentrum Tiel was gekozen voor het Athens 40 ft patroon.

De uitslag na de vierde trial was enigszins vertekend omdat van iedere deelnemer maar vier trials meetellen voor het eindklassement. Voor wie dus alle trials speelt, vervalt de uitslag van één trial. Uiteraard is dit de trial waar die speler het minst gescoord heeft.

Bij aanvang van de laatste trial hadden een aantal spelers al een dusdanige voorsprong opgebouwd, dat zij zeker waren van plaatsing. Zo was bij de dames Simone van Aalsburg al verzekerd van een plaats in het team en bij de heren waren dit Nico Thienpondt en Erwin Groen. Voor de overige plaatsen moest dus nog flink gestreden worden. Sommige dames en heren hadden het moeilijk met het aanpassen op het patroon en het bleef tot het einde toe spannend wie een plekje in het team zou bemachtigen.

Uiteindelijk gaan bij de dames Simone van Aalsburg (193,75 gemiddeld), Inge Hazeleger (187,63 gem.), Marja van Dijk (180,33 gem.) en Sonja Pannen (177,79 gem.) deel uitmaken van Team NL 50+. Bij de heren zijn dit Nico Thienpondt (218,25 gem.), Erwin Groen (212,83 gem.), Geert-Jan van Baest (209,88 gem.) en Jack Edelaar (204,63 gem.) De reserves zijn Marian Verhoef (177,08 gem.) en Ron van den Bogaard (201,17). Zij zullen in actie komen als een van de geplaatste spelers uitvalt of afzegt.

Tijdens de trials is er ook de mogelijkheid om deel te nemen zonder kwalificatiemogelijkheid, maar om ervaring op te doen op deze sportpatronen. Dit keer deden 6 heren en 2 dames hieraan mee. Bij de heren was de toppositie voor Nico van Zuilen (185,96 gem.) en bij de dames eindigde Andrea Homan (178,63 gem.) als eerste.

De einduitslag van het kwalificatietraject en alle overige informatie vind je op https://www.esbcnederland.nl/esrc/esrc-algemeen/.

ESBC Nederland gaat binnenkort zijn focus richten op het volgende traject. Het traject naar het WSrC dat in september 2021 wederom in Las Vegas wordt gehouden. Tijdens dit WSrC wordt er voor het eerst in twee leeftijdsgroepen gespeeld: 50 tot 65 jaar en 65 jaar en ouder. Dit betekent dus dat er in het totaal 8 dames en 8 heren uitgezonden kunnen worden. ESBC verwacht hierdoor weer een uitdagend traject te kunnen opzetten.

Dit artikel is een bijdrage van Wilma di Giorno.

Misschien ook interessant...