ESC 2020: Brons voor heren dubbel!

dinsdag 28 januari 2020

Tijdens de 1e EK 50+ (nieuwe opzet) in Wenen heeft het duo Geert-Jan van Baest & Nico Thienpondt de bronzen medaille gehaald in het Doubles Event. Een mooie start voor het Nederlands team.

Tijdens de 1e EK 50+ (nieuwe opzet) in Wenen heeft het duo Geert-Jan van Baest & Nico Thienpondt de bronzen medaille gehaald in het Doubles Event. Een mooie start voor het Nederlands team.

Doubles Event
Het is direct een historische medaille, gezien het feit de EK dit jaar voor het eerst in deze vorm georganiseerd worden. Van Baest & Thienpondt eindigden na zes voorrondegames op de 2e plaats, met een total pinfall van 2596. Daarmee plaatsten zij zich voor de halve finale, die maandag 27 januari werd gespeeld. Hierin nam het duo het op tegen Italië (Marsero / Reviglio), die met 2580 op de derde plek waren geëindigd na de voorronde.

Helaas bleken de Italianen in de halve finale in één game te sterk voor Nederland. Beide Italianen gooiden 221 en dus samen 442. Nederland kwam niet verder dan 408 en moest daarmee genoegen nemen met het brons. Italië wist vervolgens in de finale ook Frankrijk te verslaan en kroonde zich daarmee Europees Doubles kampioen. Bij de dames wist Finland het goud te winnen.

Europese kampioenschappen
Het andere heren double, met Ron van den Bogaard en Jack Edelaar, eindigde op de 17e plek. De dames kende een lastigere start van de EK. Sonja Pannen en Marja van Dijk - Uittenboogaard werden 27e, Inge Hazeleger en Simone van Aalsburg werden 29e.

Door het brons toch een mooie start van het toernooi, dat vandaag hervat wordt met het Team Event. Klik hier voor meer informatie over de EK en handige links om het verloop te volgen.

Gerelateerde artikelen:
- Nederlands team klaar voor EK 50+ in Wenen

Foto: Thienpondt (links), coach Lia Fievet en Van Baest

Misschien ook interessant...

Inschrijving voor de Stedenontmoeting Senioren 50+ is GEOPEND!

Op zaterdag 13 en zondag 14 november zal, bij voldoende aanmeldingen, de stedenontmoeting Senioren 50+ in Bowling en Partycentrum de Zedde te Voldendam worden gespeeld.

Ook 50-plussers gaan strijden om nationale titels

Was het begin deze maand de beurt aan de jeugd en senioren om te strijden om de NK-titels, waarbij enkele 50-plussers overigens ook zeer verdienstelijk in actie kwamen, vanaf zondag begint de strijd om het goud bij de NK 50+ Handicap.

WK Masters: Oranje leeuwen bijten van zich af, beloning blijft uit

De WK Masters. voor bowlers van 50 jaar of ouder, zitten erop. Nederland kwam gedurende de week steeds beter op stoom, maar kwam helaas net te kort voor de ultieme beloning voor het harde werken in de vorm van een medaille.

Deze week: NK 50+ Scratch

Komend weekend wordt in Bowling Nieuwegein gestreden om de nationale scratchtitels onder de 50-plussers. De eerste serie is zondag 12 januari al gespeeld. Zondag 19 januari zijn de finales.