Dit weekend is de ontknoping van de NK 50+ Handicap

vrijdag 2 oktober 2020

Dit weekend worden in Dolfijn - The Plays to Be - de Nederlandse 50+ Handicap hervat. Zondagmiddag weten we wie zich de nieuwe Nederlandse kampioenen mogen noemen!

Dit weekend worden in Dolfijn - The Plays to Be - de Nederlandse 50+ Handicap hervat. Zondagmiddag weten we wie zich de nieuwe Nederlandse kampioenen mogen noemen!

Toe aan finales na onzekere week
De NK waren vorige week al van start gegaan met de eerste serie. Klik hier voor de huidige tussenstanden. Er zijn tijdens de NK aparte klassen voor dames en heren: A klasse 50 – 57 jaar, B klasse 58 – 64 jaar, C klasse 65 jaar en ouder.

Vandaag en morgen staan nog eens drie series op het programma, de finale worden zondagochtend gespeeld met 48 finalisten.

Het was na bekendmaking van de nieuwe maatregelen omtrent het coronavirus nog even onzeker of het inderdaad toegestaan was om met 48 finalisten tegelijkertijd in actie te komen. De vrijwilligers van de organisatie hebben zich in samenspraak met Dolfijn ingezet om duidelijkheid te krijgen en die volgde dan ook snel: De NK kunnen doorgaan in de oorspronkelijke opzet, waarbij de bar gesloten blijft in Tilburg en publiek niet is toegestaan.

Mixed feelings natuurlijk, want een finale wil je winnen in het bijzijn van jouw vrienden en familie. Aan de andere kant is het mooi dat we in deze tijd uberhaupt nog op een verantwoorde manier finales kunnen spelen! Een compliment voor alle betrokkenen die het mogelijk maken.

Meer informatie en live scoring
Kijk voor meer informatie over de NK 50+ handicap en de details rondom de maatregelen op de website van ESBC Nederland: https://www.esbcnederland.nl/esbc-nederland/nederlandse-kampioenschappen-handicap/.

Hier lees je ook meer over de afsluiting op de A2 tussen knooppunten Deil en Empel, van belang voor iedereen die gewend is over de A2 via 's-Hertogenbosch naar Tilburg te rijden.

Aanwezig zijn in Tilburg is dus voor publiek helaas niet mogelijk. Wil je de scores volgen? Bekijk dan de Lanetalk app of de website van onze official scoring partner Lanetalk: Live scoring Tilburg

Wij wensen alle deelnemers veel succes en een sportieve strijd toe!

Misschien ook interessant...

Nederlands team klaar voor EK 50+ in Oostenrijk

De voorbereidingen zitten erop, zondag beginnen de Europese kampioenschappen 50+ in Wenen. Voor de eerste keer in een nieuwe opzet, met Nederland vertegenwoordigd door vier dames en vier heren.

Vanaf 10 t/m 17 oktober: NK 50+ Handicap

Zondag 10 oktober starten de Nederlandse kampioenschappen 50+ handicap in Dolfijn - The Plays to Be - in Tilburg. Zondag 17 oktober worden de finales gespeeld in de zes verschillende klassen.

Kampioenen NK 50+ handicap bekend

Tijdens de Nederlandse kampioenschappen 50+ hcp zijn Sonja Pannen, Anna Yang, Gre van de Velden, Louis Hendriks, Alan Keddie en John Bosch kampioen geworden!

Ook NK-titels 50+ handicap verdeeld

Na de Nederlandse kampioenschappen voor jeugd en senioren in september, zijn nu ook de nationale titels voor 50+ Handicap verdeeld. Zonder publiek, maar met veel inzet werden zondag in Tilburg de finales gespeeld.