Geen Nederlanders in de prijzen bij YET stop Frankrijk

maandag 25 november 2019

Tijdens de Franse stop van de Youth Euro Trophy (YET), de Europese tour voor jeugd en jong senioren, zijn er geen Nederlanders in de prijzen gevallen. En dat is best nieuws, gezien het feit dat de Nederlandse jeugd vaak op het podium te vinden aan het eind van een YET-stop.

Tijdens de Franse stop van de Youth Euro Trophy (YET), de Europese tour voor jeugd en jong senioren, zijn er geen Nederlanders in de prijzen gevallen. En dat is best nieuws, gezien het feit dat de Nederlandse jeugd vaak op het podium te vinden aan het eind van een YET-stop.

Finaleplaatsen
Was het dan allemaal kommer en kwel? Dat zeker niet! Diverse landgenoten kenden een goede voorronde en wisten zich zodoende te plaatsen voor de eerste finaleronde. In een sterk bezette 'Junior' klasse, waarin veel jeugdinternationals in actie kwamen, plaatsten Vincent Vluggen (7e), Mike Bergmann (13e) en Beaudine Kriele (18e). Vluggen werd uiteindelijk 8e, 65 pins achter de top 3. Met 1 pin minder werd Kriele 9e en en Bergmann steeg een plek naar de 12e plek.

In de 'Cadet' klasse kende Beejée Westerdijk een uitstekende voorronde. Mede dankzij een 287 game eindigde ze als tweede. In dezelfde klasse wist ook Jasper Sterke zich voor de volgende ronde te plaatsen. Hierin wist Westerdijk niet opnieuw te pieken, ze eindigde uiteindelijk als 12e. Sterke werd 16e.

Bij de jongste jeugd, in de 'Minime' klasse, gingen slechts zes spelers door naar de volgende ronde en dat was pech voor Romano Beekman. Hij werd 8e en wist zich daardoor net niet te plaatsen voor de volgende ronde. Hetzelfde goldt voor Veerle Tribulet, die 12e werd.

Klik hier voor een overzicht van alle uitslagen van het Jeff de Bruges internationale jeugdtoernooi: http://bowling.lexerbowling.com/factory/jeffdebruges2019/

Volgende stop is Nederland
De volgende stop in de Youth Euro Trophy is in het nieuwe jaar en wel in eigen land. In februari komt talentvol Europa richting Nieuwegein voor deelname aan het 20e Columbia 300 Open Internationaal YET Toernooi. Klik hier voor meer informatie.

Misschien ook interessant...

Derde weekend NTL gespeeld, nieuwe koploper Eredivisie

Afgelopen weekend stond speelronde 3 op het programma in de Nationale Trio Leagues. In het hele land kwamen (jeugd)teams in actie. De Eredivisieteams speelden in Spijkenisse tegen elkaar, waarna het thuisspelende team de koppositie verloor.

Nederlandse kampioenschappen 50 plus verplaatst naar augustus 2021

Later deze maand stonden de Nederlandse kampioenschappen 50+ Scratch op de kalender. Omdat de huidige lockdown verlengd is t/m 9 februari, moeten de NK helaas verplaatst worden. Eind augustus hebben we nieuwe data gevonden.

Nieuwegeinse BV wint Stedenontmoeting 50+

De Stedenontmoeting 50+ is gewonnen door de Nieuwegeinse BV. In Heerhugowaard bleven zij in de finale BV Maarssen en BV Heiloo voor. Het is na de winst in 2017-2018 de tweede SO 50+ titel voor de Nieuwegeinse BV.

Start Nationale Trio Leagues uitgesteld tot januari 2021

Na lang beraad is donderdag 24 september besloten de start van het nieuwe Nationale Trio League (NTL) seizoen uit te stellen tot januari 2021. Er is naar de mening van de NBF teveel onzekerheid over de mogelijkheid om een eerlijke en vooral veilige competitie te organiseren.